Dlouho jsem přemýšlel, jestli má vůbec cenu sem ještě něco psát, ale nakonec jsem se rozhodl, že to zkusím. Přečetl jsem si podobný topic ABDL 2009 založený Raulíkem a ruku na srdce, po roce můžeme všichni vidět, že se stránkami se nic neděje, spíš naopak. Podívejme se pravdě do tváře a konstatujme, že tyto stránky jsou mrtvé a to co je zde vidět jsou jen posmrtné záškuby. Nemám nic proti Raulíkovi a je mi líto, že plánované změny nenastaly a chápu, že ne každý má čas se stránkám věnovat. Nicméně dle mého názoru je čas jít dál a zkusit to jinak. Tento topic jsem založil proto, aby zde každý mohl přednést své návrhy na změnu. Předem říkám, že toto není místo na řešení věcí minulých a dohadování se. Také by bylo dobré každý návrh na změnu a zlepšení doplnit o návrh řešení takových změn. Na tom, dle mého názoru, ztroskotaly minulé plány, kdy, ačkoliv jistě pěkné, nebyly nijak podepřeny praktickým plánem jak je zrealizovat.
Uznávám, že mě samotnému připadá snaha o jakoukoliv revitalizaci těchto stránek dost marná a i vím, jak to asi nakonec dopadne. Nicméně si myslím, že naděje tyto stránky vytáhnout z metaforického hrobu tu je. Ale to předpokládá alespoň minimální zapojení zdejší komunity a, nalejme si čistého vína, byla na pár jedinců, kteří si jistě zaslouží díky, nulová.
Abych tedy přešel k možným vylepšením těchto stránek, pak přechod od modelu statické stránky + fórum na model obsahující pouze fórum, byl dle mého názoru chybou. Ta se projevuje obvzlášť v tuto chvíli, kdy na stránky příspívá jen velmi málo lidí a topicy nám stárnou. 1) Příkláním se tedy k návratu ke statickým stránkám, které by obsahovaly povídky, případné galerie ať už uživatelské nebo jiné a odkazy a kontakty, kdy by byly kontakty třeba na švadleny, obchody atd. S tím se nabízéí otázka realizace. Předem říkám, že neumím PHP a HTML jen málo, redakční systémy ovládám, ale nejsem si jistý, že jsou stavěné na projekty tohoto typu. Pokud by se ovšem zvolil redakšní systém, pak samotné nastavení je to poslední, problém je s grafikou a nevím, jestli tu nějaký grafik mezi námi je. Dále stojí za zvážení přenechat vytvoření stránek na profesionálech. Ano, vím že to stojí peníze, ale věřím, že bychom se na to složit mohli. Přispět třeba tisíc korun by neměl být problém.
2) Druhým návrhem je změna fóra na uzavřenější. Pokud by došlo na vytvoření statických stránek, pak jsem pro, aby došlo minimálně k částečenému promazání fóra. TZaké bych navrhoval částečnou deanonymizaci uživatelů. Jsem pro zveřejňovat věk a alespoň kraj původu.