Autor Téma: ABDL 2010  (Přečteno 17688 krát)

Offline Fallen_Angel

• 101 a více
ABDL 2010
« kdy: Ledna 06, 2010, 18:50:23 »
Dlouho jsem přemýšlel, jestli má vůbec cenu sem ještě něco psát, ale nakonec jsem se rozhodl, že to zkusím. Přečetl jsem si podobný topic ABDL 2009 založený Raulíkem a ruku na srdce, po roce můžeme všichni vidět, že se stránkami se nic neděje, spíš naopak. Podívejme se pravdě do tváře a konstatujme, že tyto stránky jsou mrtvé a to co je zde vidět jsou jen posmrtné záškuby. Nemám nic proti Raulíkovi a je mi líto, že plánované změny nenastaly a chápu, že ne každý má čas se stránkám věnovat. Nicméně dle mého názoru je čas jít dál a zkusit to jinak. Tento topic jsem založil proto, aby zde každý mohl přednést své návrhy na změnu. Předem říkám, že toto není místo na řešení věcí minulých a dohadování se. Také by bylo dobré každý návrh na změnu a zlepšení doplnit o návrh řešení takových změn. Na tom, dle mého názoru, ztroskotaly minulé plány, kdy, ačkoliv jistě pěkné, nebyly nijak podepřeny praktickým plánem jak je zrealizovat.
Uznávám, že mě samotnému připadá snaha o jakoukoliv revitalizaci těchto stránek dost marná a i vím, jak to asi nakonec dopadne. Nicméně si myslím, že naděje tyto stránky vytáhnout z metaforického hrobu tu je. Ale to předpokládá alespoň minimální zapojení zdejší komunity a, nalejme si čistého vína, byla na pár jedinců, kteří si jistě zaslouží díky, nulová.
Abych tedy přešel k možným vylepšením těchto stránek, pak přechod od modelu statické stránky + fórum na model obsahující pouze fórum, byl dle mého názoru chybou. Ta se projevuje obvzlášť v tuto chvíli, kdy na stránky příspívá jen velmi málo lidí a topicy nám stárnou. 1) Příkláním se tedy k návratu ke statickým stránkám, které by obsahovaly povídky, případné galerie ať už uživatelské nebo jiné a odkazy a kontakty, kdy by byly kontakty třeba na švadleny, obchody atd. S tím se nabízéí otázka realizace. Předem říkám, že neumím PHP a HTML jen málo, redakční systémy ovládám, ale nejsem si jistý, že jsou stavěné na projekty tohoto typu. Pokud by se ovšem zvolil redakšní systém, pak samotné nastavení je to poslední, problém je s grafikou a nevím, jestli tu nějaký grafik mezi námi je. Dále stojí za zvážení přenechat vytvoření stránek na profesionálech. Ano, vím že to stojí peníze, ale věřím, že bychom se na to složit mohli. Přispět třeba tisíc korun by neměl být problém.
2) Druhým návrhem je změna fóra na uzavřenější. Pokud by došlo na vytvoření statických stránek, pak jsem pro, aby došlo  minimálně k částečenému promazání fóra. TZaké bych navrhoval částečnou deanonymizaci uživatelů. Jsem pro zveřejňovat věk a alespoň kraj původu.
« Poslední změna: Ledna 01, 1970, 01:00:00 od Guest »

Offline fsi

• Registrovaný uživatel
  • 101 a více
  • Wer Wind sät, wird Sturm ernten
Re: ABDL 2010
« Odpověď #1 kdy: Ledna 06, 2010, 21:24:30 »
ad 1) nemám jednoznačný názor zda souhlasím nebo ne, ale objektivně vzato tady asi moc lidi nepřispěje ani 10 CZK. Když jsem nedávno podpořil symbolickou částkou 20 CZK nějakého autora, co  udělal amatérskou lokalizaci jednoho programu do CZ, kamarádi se mi vysmáli...
Btw., jsem k tomu připojil i email a autor nenapsal ani "děkuji". Asi čekal více... :(

ad 2) SOUHLASÍM

Offline Fallen_Angel

• 101 a více
« Odpověď #2 kdy: Ledna 06, 2010, 22:09:19 »
ad 1) Já jsem pro ty statické stránky z toho důvodu, protože na nich není tolik vidět, když to tam zrovna nežije, stačí dvakrát do měsíce přidat povídku a je to. Navíc jsou nepopiratelně vizuálně přitažlivější, než jen fórum a co si budem povídat, i to se počítá.

Offline raulik

• Administrator
  • 101 a více
    • TajemnaKomnata
« Odpověď #3 kdy: Ledna 07, 2010, 01:42:28 »
Souhlasim s jakoukoliv zmenou, kterou navrhnete. Zvlast pokud se navrhovatel aktivne zapoji. Osobne mam za to, ze nema smysl cokoliv podnikat, ale jak rikam, chce-li nekdo, ma moznost, nastavim co budu moct.

Offline Quentin

• 50 a více
« Odpověď #4 kdy: Ledna 07, 2010, 10:00:54 »
Na vlastní kůži jsem se tady přesvědčila, že jakákoliv snaha být aktivní je po zásluze potrestána. Proto už zde nezveřejňuji své povídky a reakcemi také maximálně šetřím. Pokud má podobné zkušenosti více lidí, tak se nemůžete divit, že jsou pasivní a stránky moc nežijí. Teď to nejdůležitější. Díky těmto stránkám jsem našla přátele a kamarády a jsem za to vděčná. Pro mě osobně toto fórum udělalo strašně moc tím, že jsem sem mohla vstoupit a seznámit se s úžasnými lidmi.
DĚKUJI.

wettron

• Host
« Odpověď #5 kdy: Ledna 07, 2010, 22:13:23 »
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
« Poslední změna: Listopadu 28, 2023, 20:42:08 od wettron »

Offline jaja-cz

• 101 a více
« Odpověď #6 kdy: Ledna 08, 2010, 08:10:23 »
Já si taktéž myslím, že oddělení fora od ostatních věcí není šaptné, bylo to tady a mě se to líbylo.
Ale myslím si, že to v momentální situaci naprosto nic neřeší.

Já bych tomu dal čas. Podle mě není potřeba, aby tady bylo deně sto nových příspěvků.

Offline cesestka

• Existující tvor
  • 101 a více
« Odpověď #7 kdy: Ledna 08, 2010, 09:31:49 »
já s epřipojím se svým názorem.
1. zdálo se mě, že původní statické stránky + forum bylo lepší než pouze forum.
2. já nepřispívám, nebo pouze vyjímečně. nechci nikoho kritizovat, můžeme být rádi že alespoń někdo něco napíše (povídku). já psát neumím, slohovky mě nikdy ve škole nešly.
3. Když tu někdo píše že povídky to nezveřejňuje, tak ať napíše kde je zveřejňuje, ať si je můžeme přečíst.
4. Jsme maléé země a tím i malá komunita, tak asi aby tu bylo pořád něco nového to asi nejde.
5. Profesionální stránky? To snad asi nejde, to se musí zaplatit a příspěvky jsou vždy problém - takže to beru jako nereálné.
Závěr: Statiské stránky + forum bylo lepší, ale můžeme být rádi že máme alespoň něco.

Offline Fallen_Angel

• 101 a více
« Odpověď #8 kdy: Ledna 11, 2010, 10:02:02 »
Když nepočítám své příspěvky, je zde šest reakcí. To je celkem pro smích a nedá se říct, že by mě to k něčemu motivovalo. Nicméně uvidím, teď mám sice zkouškové, ale koncem února bych méohl vymyslet, jestli se dájí (a jestli mi to za to stojí) udělat nějaké statické stránky.

Offline 13jh02

• Existující tvor
  • 101 a více
« Odpověď #9 kdy: Ledna 11, 2010, 14:37:44 »
Dík za iniciativu. Již po přechodu ze statických stránek na fórum jsem se přimlouval za návrat ke klasické webovce, tak držím palce, aby se podařilo. Až budu mít opět čas a inspiraci, tak určitě zas něco napíšu...

Offline raulik

• Administrator
  • 101 a více
    • TajemnaKomnata
« Odpověď #10 kdy: Ledna 11, 2010, 14:52:42 »
jh prosim neber si to osobne, ale prave toto je casty problem.. Preji aby se to vydarilo = udelejte to, ja na to nemam cas/znalosti/chut ale fandim. Kdyz se pak myslenka nepovede jak by se libilo vsem (coz nikdy), opet clovek posloucha jen tamto bylo lepsi, tohle udelejte takto.

Ono by bylo dobre se taky zapojit. Pak se da dohodnout a udelat cokoliv.

Offline Sonya

• Jsem modrej
  • 101 a více
  • *
« Odpověď #11 kdy: Ledna 11, 2010, 16:43:46 »
Také už sem nechodím tak často jako dříve. Jednak je nějak pořád méně času a druhak není moc proč. Nových témat nepřibývá a počet diskutujících nepřeleze dvouciferné místo. Možná je to i tím, že témata se vyčerpala. Chtělo by to přijít s něčím novým, aby to oslovilo návštěvníky k větší aktivitě. Co třeba vymyslet nějaké soutěže a výhry by byly balík plenek, kalhotky, či jiné pomůcky? Otázka je, kdo by to financoval. Proto by se asi muselo zaplatit startovné, ale to už zase soutěžícím může vadit odhalení anonymity.
U povídek na pokračování by nebylo špatné zlepšit navigaci mezi jednotlivými díly, aby šlo rovnou překlikávat mezi nimi. Zatím to hodlám dělat ručně.

Offline raulik

• Administrator
  • 101 a více
    • TajemnaKomnata
« Odpověď #12 kdy: Ledna 11, 2010, 23:07:20 »
Sonyo, dobrej napad.. Chtel jsem udelat par soutezi o nektere z mych peknych kousku ve skrini, ale na druhou stranu proc ? Proto aby se pak reklo, ze neco tohle a neco tamto ? O jine veci se vicemene soutezit neda, protoze tezko to nekdo bude hradit ze sve kapsy a seskladat se mi prijde naprosto nerealne.
Ono taky je otazka, jak by mela soutez vypadat ? O nejlepsi clanek ? O nejlepsi neco ? O nejdelsi dobu v plenkach ? Az bude nejakej srazik, radeji udelam loterii nekterych veci, nez tohle.

Tzn> Navrhnete nekdo cokoliv, chopte se toho a realizujte. Rad pomuzu. Zatim tu jen ctu, bylo by dobre tohle, hodne zdaru, udelejte tohle, primlouvam se za tohle. Konstruktivni navrh s alespon castecnou realizaci zatim nic moc.

Offline Sonya

• Jsem modrej
  • 101 a více
  • *
« Odpověď #13 kdy: Ledna 13, 2010, 15:18:16 »
Máš asi pravdu. Asi by to šlo pouze o článek, nebo ještě lépe fotku, protože tu může udělat každý a ostatní by hlasovali. Rozhodně ne něco, co se dá těžko potvrdit. např. nejdelší doba v plenkách. Loterie není špatný nápad, ale kdybys ty věci hodil do bazaru, na aukro,... asi by ti to hodilo víc  :D

Offline raulik

• Administrator
  • 101 a více
    • TajemnaKomnata
« Odpověď #14 kdy: Ledna 13, 2010, 21:15:17 »
Me nejde o to vydelavat, jen me to tak napadlo, par veci tu mam a nevyuzivam je. Na jednu stranu, proc tim nekoho neodmenit, ale na druhou stranu za co ? Dalsi otazka je pak, opet jestli to ma smysl. Neco tu nekomu, kdo to v necem vyhraje dam, a pak budu poslouchat zvasty o tom, jak to cele bylo zmanipulovane apod ? Vcera jsem to resil po telefonu. Kdyz se vezme v potaz pocet clenu, pocet aktivnejsich clenu, nejaky vhodny tema na soutez, tak zbyvaji v prumeru 2-3 lidi, z cehoz se rozumne soutez udelat neda. Ostatni budou delat jen brbly brbly..

Na treti stranu mince, si rikam, proc bych mel, po tom, co tu lidi predvadej..