Autor Téma: Věčné téma: jaké plenky  (Přečteno 2675 krát)

Offline miječek

• Registrovaný uživatel
  • 10 a více
Věčné téma: jaké plenky
« kdy: Října 07, 2025, 15:21:41 »
Ahojte,
nikdy by jsem neřekl že budu zakládat tak ohrané téma "jaké plenky" ale Tena, které jsem byl dlouhá léta věrný zastánce i přes "smrskflaci", kdy začali dávat do plen méně vaty, kdy to ještě hrdě nazývali "pro skin" jsem se aktuálně dostal do bodu, kde už mi pleny opravdu nesedí. Defacto se z Tena slip, stalo Tena flex s trochu širším pasem. (Ano je to něco jiné, ale ve své podstatě....) No zkrátka absolutně neoslnily....
Teď se nabízí, co dál? Beru to z retrospektivy co si pamatuju. Plenky nosím od doby co jsem přišel na forum už tak 10 let... v soukromí ještě déle. Takže kam dál?

Abena L4: za mých časů dobrá noční plenka, hutná, zvládla dost, ale bez ochranných kalhotek palec dolů. Prosakovat začala dříve než by člověk chtěl. Takže i pro nošení ve dne nepřijatelné. Nejednou jsem měl mezi nohami skvrnu velikosti mexického dolaru.
Na druhou stranu pohodlná, měkká, celkem dobře padnoucí.

Attends: celkem vydržely, neprosakovaly, ale obzvláště při denním nošení se velice rychle rozsypala struktura a vata s gelem udělaly mezi nohami jednolitou guču která už tendenci k protékání měla.

ID slip: suprové plenky, byl jsem spokojen. Svého času jsem kupoval převážně s igelitovým povlakem. Dokázali zadržet na 1* i zápach stolice uprostřed nákupního centra. Látkové taky byly celkem fajn, hlavně co se týče struktury a samotného usazení. Nyní ale vidím spoustu různých odnoží a vybrat si ke spokojenosti netroufám.

Molicare: také jsem dříve používal s igelitovým potahem. Pominu-li úzké lepítka, byly fajn. Zadek stejně jako u id slip krásně obepnuly a držely na místě. Dnes? Netuším.

Daylee: před tak 3 lety jsem je koupil na test. Byl jsem ohromen. Cena nižší než Tena slip, komfort parádní, lepítka pevná, absorbce dostatečná, struktura úžasná. ALE....Když jsem je koupil před půl rokem, chvála co jsem zde napsal je ta tam. Bortí se po pár pohybech, savost nic moc. Alespoň to držení zůstalo.

Seni quattro:  nenosil bych nic jiné. Dokonce naparfémované. Krásně seděly... A to co jsem vytkl abeně, tady bylo bezchybné... To také ale potvrzovala cena. Proto jsem je nekupoval.

Ted se ale rok s rokem sešel a je na čase dat Teně vale. Kam dál? Co by jste doporučili? Co se zlepšilo / zhoršilo? Jasné plenky typu betterDry, Northshore a jiné jsem zkoušel, ale i když je to fajn probudit se po kalbě do sucha, na běžné nošení by mě to zruinovalo. Takže rád si počtu vaše názory. Kdysi každý doporučoval Tena slip Ultima... Tehdá se v Česku koupit nedaly... Dnes už ano. Tam je kvalita jako u ten z let předchozích? Díky za každý komentář.
Je mi 27 let, širší postavy, v AB světě jak kluk tak i holčička, daddy, ale i obyčejný DL. Jsem v tomto světě už dost dlouho na to, aby jsem pochopil, že každému na veřejnosti jsem úplně ukradený a zábrany jsou něco, co jsem nechal hodně daleko za sebou.

Offline Santa54

• Registrovaný uživatel
  • 10 a více
  • 31 let
Re:Věčné téma: jaké plenky
« Odpověď #1 kdy: Října 08, 2025, 21:47:45 »
Plenky nosím a testuji skoro celý život a za tu dobu se to přeci jenom docela dost výrazně změnilo. Dlouho jsem například používal ID slip, jenže mám rád igelitový povrch plenek a jakmile je začali dělat s látkovým povrchem, tak pro mě přestaly být zajímavé. Krom toho, že se kvalitativně dost zhoršily. A podobný osud mělo mnoho dalších značek. Aktuálně můžu doporučit 5 značek, které mám odzkoušené v praxi:

1) Better Dry 10M - píšeš, že jsou drahé. Jasně, ale za mě je to naprostý TOP mezi plenami a musím je tu uvést. Mám je daleko radši, než ABDL plenky, které se už v podstatě nedají nosit ven a upřímně mi ta savost nepřijde zase o tolik větší. Tyto nosím normálně pod oblečením a byť jsou vidět, tak ta skvělá savost a dobrá spolehlivost z nich dělají špičku. Bílý igelitový povrch (dělají pod jiným názvem i potištěné), výborná savost - hlavně ta reálná.
2) Forma Care X Plus - ty jsou hned v závěsu zejména proto, že byť se kvalitativně blíží k Better Dry, tak stojí zlomek. Akorát je problém je sehnat s rozumným doručením do Čech a jako velkou nevýhodu bohužel musím uvést trhající se lepítka. Já to řeším dolepením horních lepítek a pak jsou za tu cenu taky špičkové. Hezký modrý igelitový povrch, velká savost.
3) Attends Regular Plus - Ty jsem dlouho používal v minulosti a nevím, jestli je ještě pořád dělají s igelitovým povrchem. Ale byly na tom kvalitativně dobře, savost byla dobrá a minimálně pár let zpátky byly bílé s igelitovým povrchem. Hlavně dobře sehnatelné kdekoliv v lékárnách.
4) Tena Slip Ultima - Z běžně dostupných značek tyto excelují savostí. Sice se dělají už jenom s látkovým povrchem, ale pokud bych měl dneska sáhnout po něčem běžně dostupném, tak by to asi byly tyto. Velmi spolehlivé a pojmou toho dost. Trochu zrádné je u nich za mě velký nárůst objemu, když jsou na hraně kapacity. Kolikrát jsem si je vzal někam, kde jsem nechtěl aby to bylo vidět, a v suchém stavu jsou sice skoro neviditelné, ale po použití už se pod kalhotami rýsovala velmi viditelná boule na úrovni ABDL plenek. Mimochodem v praktickém použití toho z mé zkušenosti zvládne +/- stejně jako ABDL pleny.
5) Soffisof Classic Maxi - To je můj nejnovější objev. Špatně se shání, ale prodává je minimálně jeden e-shop v ČR. A upřímně jsem si je velmi oblíbil. Nemají nějakou zázračnou savost - jako jednou a dost upřímně. Ale jsou takové velmi jemné na omak, mají igelitový povrch a cokoliv se v nich stane, tak je velmi dobře vidět. Na druhou stranu ta savost je rozhodně dostatečná na 1 velké počůrání, takže zase své si odbydou. Jenom není dobré je pokoušet 2x. Za mě taky velmi dobré plenky

Jako takový bonus ještě uvedu vložky Semi V Maxi, které se dají vložit do jakékoliv pleny jako booster a výrazně tak zvýšit jejich savost. Je to na doma na noc, protože to udělá plenu opravdu obrovskou, ale nestojí to nesmysl a svůj účel to splní dobře.

Tak snad aktuální výběr někomu pomůže s výběrem :-)

Offline miječek

• Registrovaný uživatel
  • 10 a více
« Odpověď #2 kdy: Října 09, 2025, 02:30:25 »
Díky za echo.
S igelitovým povrchem je to dvousečné. Také s ním nemám problém do bodu, kdy se mi začnou odírat vnitřní strany stehen o plast a začne to bolet. Paradoxně zrovna teď v létě jsem si koupil balík ABDL plen s látkovou úpravou v domnění že se tomu vyhnu. No ne tak úplně .... Pod kraťasy sice látkový povrch nezpůsoboval podráždění, ale byl jsem i tak jako pečenáč v konzervě. Pod látkou se stejně nacházela neprodyšná vrstva která jednoznačně řekla že vlhkost odvádět nebude. Takže jsem po xy hodinách byl opruzený jako z klasických prodyšných plen už dlouho ne.

Co se tedy klasických plenek týče, ať už to jsou better dry, in control, megamax aj...  Tam jsem osobně nějaký zásadní rozdíl nezaznamenal . Pocitově všechny dobré, nedrolí se, kapacita celkem identická. Popravdě se mi už v hlavě vyskytla myšlenka že to jede z jednoho pásu. Ted na zimu by to asi šlo i na denní nošení.... Ale je rozdíl za zábavu dát paušálně 1500,- a 5000,- 😄😄😄

Jinak co se týče seni V maxi...  Děkuji Ti za info.... Koupil jsem několik balíků naposledy před tak 6 lety, pak se po nich slehla zem. Dnes mám ve skříni posledních pár kusů a syslím si je jak jen to jde. Jsem rád že že zase začaly vyrábět.

Z klasických plenek by jsi teda doporučil attends? Plastové jsem už x let zpět nesehnal, ale jak říkám... Byl jsem z nich v rozpacích.  Takže nevím co čekat... Tena Ultima se obávám že bude dnes už stejný střih jako ty nové Tena slip na foto.
Možná se oplatí ještě zeptat, odkud bereš ty better dry? Od Slováka (mmmm.sk)? Nebo přímo ebay?
Je mi 27 let, širší postavy, v AB světě jak kluk tak i holčička, daddy, ale i obyčejný DL. Jsem v tomto světě už dost dlouho na to, aby jsem pochopil, že každému na veřejnosti jsem úplně ukradený a zábrany jsou něco, co jsem nechal hodně daleko za sebou.

Offline gxl

• 50 a více
« Odpověď #3 kdy: Října 09, 2025, 07:50:29 »
Ahoj 😊

Já si dovolím navázat na Santa54 a doplnit svůj seznam. Osobně plínky nosím jak ze zdravotních důvodů (12/7), tak i pro zábavu.

Attends Regular Plus – Dnes se vyrábějí ve formě, které říkám „smrkflace“. Tj. PE střed a boky z tenké netkané textilie. Bohužel za to u mě na seznamu „NEKUPOVAT“.

Sentina Inko-Slip (https://www.inset.cz/sentina-inko-slip) – Nedávný objev. Jedná se o klasické celo PE plínky velmi podobné Forma Care X Plus. Nemají sice tak velkou kapacitu, ale velmi se jim blíží. – Používám hlavně na noc.

Tena Slip Ultima – Dobrá denní plínka.

SENI SUPER TRIO – Velmi pohodlná plínka. Po poslední změně mám pocit, že už tolik netrpí hromaděním výplně na jednom místě. Abych vysvětlil. Při použití plínka měla/má tendenci v místě nasáknutí pojmout veškerou tekutinu, což je na jednu stranu fajn, ale tím zároveň vznikl vnitřní „špunt“, který bránil rovnoměrnému vsáknutí. Takže při dalším použití to vevnitř teklo všelijak a bylo vysoké riziko nechtěného protečení na nečekaném místě. – Dobrá denní plínka.

Pár poznámek pod čarou:
Lepítka – Ano, spousta plínek dnes má problémy s lepítky. Nejčastěji ani ne že by se vyloženě trhaly. Ale jestli máte rádi utaženou plínku, tak časem začne v přední části povolovat/vytahovat se. To řeším tím, že přední část přes lepítka, od boku do boku (nemusí být dokola) přelepím klasickou 2,5–3,0 cm širokou papírovou páskou.

Prosakování – Bohužel, v podstatě všechny dnešní plínky – některé více (Abena M4), některé míň (Seni, Tena) – začnou po nějaké době vlhnout/propouštět. Většinou to není nic fatálního, ale riskovat to nechci. Takže jsem se naučil, že pokud mám na sobě „Air“ plínku, beru si automaticky ochranné kalhotky. Velmi se mi osvědčily kalhotky od SUPRIMA 1217 (https://aposbrno.cz/inkontinencni-pomucky/1324-inkontinencni-fixacni-kalhotky-suprima-1217-pu.html). Akorát pozor na velikost. Ta tabulka velikostí je opravdu velice přesná a je potřeba dobře měřit. Jinak si objednáte nechtěně pytel na brambory nebo tanga 😊

Offline Santa54

• Registrovaný uživatel
  • 10 a více
  • 31 let
« Odpověď #4 kdy: Října 09, 2025, 21:14:13 »
Better dry buď od mmmm.sk, nebo jsem historicky nakoupil asi 4 kartony přímo od výrobce, ale dneska už by asi takto malé množství neprodal. A jednou jsem to kupoval někde z Francie spolu s Forma Care. Já bych poměr cena / výkon doporučil ty Forma care, ale každému vyhovuje něco jiného. Nebo Teny, které ale zase působí trochu více "nemocničně".

Díky za echo.
S igelitovým povrchem je to dvousečné. Také s ním nemám problém do bodu, kdy se mi začnou odírat vnitřní strany stehen o plast a začne to bolet. Paradoxně zrovna teď v létě jsem si koupil balík ABDL plen s látkovou úpravou v domnění že se tomu vyhnu. No ne tak úplně .... Pod kraťasy sice látkový povrch nezpůsoboval podráždění, ale byl jsem i tak jako pečenáč v konzervě. Pod látkou se stejně nacházela neprodyšná vrstva která jednoznačně řekla že vlhkost odvádět nebude. Takže jsem po xy hodinách byl opruzený jako z klasických prodyšných plen už dlouho ne.

Co se tedy klasických plenek týče, ať už to jsou better dry, in control, megamax aj...  Tam jsem osobně nějaký zásadní rozdíl nezaznamenal . Pocitově všechny dobré, nedrolí se, kapacita celkem identická. Popravdě se mi už v hlavě vyskytla myšlenka že to jede z jednoho pásu. Ted na zimu by to asi šlo i na denní nošení.... Ale je rozdíl za zábavu dát paušálně 1500,- a 5000,- 😄😄😄

Jinak co se týče seni V maxi...  Děkuji Ti za info.... Koupil jsem několik balíků naposledy před tak 6 lety, pak se po nich slehla zem. Dnes mám ve skříni posledních pár kusů a syslím si je jak jen to jde. Jsem rád že že zase začaly vyrábět.

Z klasických plenek by jsi teda doporučil attends? Plastové jsem už x let zpět nesehnal, ale jak říkám... Byl jsem z nich v rozpacích.  Takže nevím co čekat... Tena Ultima se obávám že bude dnes už stejný střih jako ty nové Tena slip na foto.
Možná se oplatí ještě zeptat, odkud bereš ty better dry? Od Slováka (mmmm.sk)? Nebo přímo ebay?

Offline ababyi

• Administrator
  • 101 a více
    • mmmm.sk
« Odpověď #5 kdy: Října 10, 2025, 23:58:12 »
Betterdry (a Crinklz) sa vyrábajú v Európe, Incontrol a Northshore v Číne. Jeden pás to nebude :) Aj zložením sa dosť navzájom líšia.

Ak ste náhodou nevedeli, tak mmmm.sk je oficiálnym distribútorom značiek Betterdry a Crinklz (https://betterdry.com/pages/where-to-buy)

Offline miječek

• Registrovaný uživatel
  • 10 a více
« Odpověď #6 kdy: Října 13, 2025, 17:53:16 »
Je fakt že cenou zrovna na mmmm.sk zmíněné betterDry velice mile překvapily. Dát za Tena slip ultima něco mezi 19,- až 21,- / kus, a dát za betterDry 26,- už moc není rozdíl. Kór vezmu li v potaz rozdílné dph. ... Ve zdravotnických potřebách jen 12%... Takže cena +-... Teď jsem zvědav na kvalitu. Jelikož co jsem studoval na nejrůznějších stránkách,  tak je to jedna z nejlépe hodnocených plenek.  Hlavně když se o tom vyjadřuje snad jeden z nejvíce pro mne relevantních uživatelů, který si na tom postavil vlastní srovnávací web. https://blog.diapermetrics.com/2020/05/betterdry-m10crinklz-review.html?m=1

Dneska jsem je objednal a jsem zvědav. V minulosti jsem plenek bez potisku už vyzkoušel dost, myslel jsem že mezi nimi byly i právě zmíněné better Dry, ale v mailu jsem o nich nenašel ani zmínku. Místo toho se asi jednalo o incontrol be dry...

Něco mi říká že polohou i podpisem budeš mít s obchodem něco společné 😄
Edit: ok, tak teď dodatečně jsem se ti podíval na profil...jsi to ty. když jsem se nad tím zamyslel a dohledávám zpětně, asi ti z minulosti dlužím 196,- korun. To by chtělo konečně dořešit.
Betterdry (a Crinklz) sa vyrábajú v Európe, Incontrol a Northshore v Číne. Jeden pás to nebude :) Aj zložením sa dosť navzájom líšia.

Ak ste náhodou nevedeli, tak mmmm.sk je oficiálnym distribútorom značiek Betterdry a Crinklz (https://betterdry.com/pages/where-to-buy)

Koukal jsem na oficiální stránky a byť je tam polovina Evropy, CZ/SK jsem hledal marně. A to v různých konfiguracích. Ať samostatné balíky, nebo celé krabice. Asi opravdu záleží na individuální objednávce.  Jinak ty tvoje forma care je také opravdu problém sehnat.
Better dry buď od mmmm.sk, nebo jsem historicky nakoupil asi 4 kartony přímo od výrobce, ale dneska už by asi takto malé množství neprodal. A jednou jsem to kupoval někde z Francie spolu s Forma Care. Já bych poměr cena / výkon doporučil ty Forma care, ale každému vyhovuje něco jiného.
« Poslední změna: Října 14, 2025, 10:00:13 od miječek »

Offline ababyi

• Administrator
  • 101 a více
    • mmmm.sk
« Odpověď #7 kdy: Října 14, 2025, 00:45:16 »
Trošku sa strácam, ale nevadí.

Áno, mmmm je môj projekt.
Na stránkach BD je mapa distribútorov, v CZ nie je nikto, najbližšie do Česka je to do mňa z Bratislavy... alebo teda kľudne aj z Nemecka, ale myslím že doprava Zásielkovňou do druhého dňa mi dáva určitý náskok :)
Plus, je-li zapotřebí, zvládám obstojně i češtinu 🇨🇿

Napriek tomu, že plienky by mohli spadať pod zníženú sadzbu DPH, je s tým toľko byrokracie, že vo výsledku by sa aj tak zvýšené náklady premietli do ceny, preto to nerobím, a všetko je v základnej sadzbe, pre Česko 21, pre Slovensko 23%. Nepotrebujem, aby sa mi v účtovníctve hrabali ľudia z Ministerstva zdravotníctva.

Vyrovnanie je vždy bonus, napíš mail, vyriešime.

Offline miječek

• Registrovaný uživatel
  • 10 a více
« Odpověď #8 kdy: Října 14, 2025, 10:07:14 »
Trošku sa strácam, ale nevadí.
Mea culpa
Už by to mělo být opraveno a snad čitelné. Vlezl mi tam při kopírování odstavec úplně něčeho jiného.

A k tomu DPH, tím nechci říct že by jsem brečel nebo mi to nějak vadilo. Ale je zajímavé sledovat že i dle recenzí se s kvalitnějšíma plínkama jde dostat téměř na stejnou cenu oproti konvenčním.

Offline Santa54

• Registrovaný uživatel
  • 10 a více
  • 31 let
« Odpověď #9 kdy: Října 26, 2025, 20:37:27 »
Sentina Inko-Slip (https://www.inset.cz/sentina-inko-slip) – Nedávný objev. Jedná se o klasické celo PE plínky velmi podobné Forma Care X Plus. Nemají sice tak velkou kapacitu, ale velmi se jim blíží. – Používám hlavně na noc.

Dodatečně vyzkoušeno a musím říct, že taky super. Hodně blízko těm forma care, skoro bych upřímně řekl jedna linka :-)