Ahojte,
nikdy by jsem neřekl že budu zakládat tak ohrané téma "jaké plenky" ale Tena, které jsem byl dlouhá léta věrný zastánce i přes "smrskflaci", kdy začali dávat do plen méně vaty, kdy to ještě hrdě nazývali "pro skin" jsem se aktuálně dostal do bodu, kde už mi pleny opravdu nesedí. Defacto se z Tena slip, stalo Tena flex s trochu širším pasem. (Ano je to něco jiné, ale ve své podstatě....) No zkrátka absolutně neoslnily....
Teď se nabízí, co dál? Beru to z retrospektivy co si pamatuju. Plenky nosím od doby co jsem přišel na forum už tak 10 let... v soukromí ještě déle. Takže kam dál?
Abena L4: za mých časů dobrá noční plenka, hutná, zvládla dost, ale bez ochranných kalhotek palec dolů. Prosakovat začala dříve než by člověk chtěl. Takže i pro nošení ve dne nepřijatelné. Nejednou jsem měl mezi nohami skvrnu velikosti mexického dolaru.
Na druhou stranu pohodlná, měkká, celkem dobře padnoucí.
Attends: celkem vydržely, neprosakovaly, ale obzvláště při denním nošení se velice rychle rozsypala struktura a vata s gelem udělaly mezi nohami jednolitou guču která už tendenci k protékání měla.
ID slip: suprové plenky, byl jsem spokojen. Svého času jsem kupoval převážně s igelitovým povlakem. Dokázali zadržet na 1* i zápach stolice uprostřed nákupního centra. Látkové taky byly celkem fajn, hlavně co se týče struktury a samotného usazení. Nyní ale vidím spoustu různých odnoží a vybrat si ke spokojenosti netroufám.
Molicare: také jsem dříve používal s igelitovým potahem. Pominu-li úzké lepítka, byly fajn. Zadek stejně jako u id slip krásně obepnuly a držely na místě. Dnes? Netuším.
Daylee: před tak 3 lety jsem je koupil na test. Byl jsem ohromen. Cena nižší než Tena slip, komfort parádní, lepítka pevná, absorbce dostatečná, struktura úžasná. ALE....Když jsem je koupil před půl rokem, chvála co jsem zde napsal je ta tam. Bortí se po pár pohybech, savost nic moc. Alespoň to držení zůstalo.
Seni quattro: nenosil bych nic jiné. Dokonce naparfémované. Krásně seděly... A to co jsem vytkl abeně, tady bylo bezchybné... To také ale potvrzovala cena. Proto jsem je nekupoval.
Ted se ale rok s rokem sešel a je na čase dat Teně vale. Kam dál? Co by jste doporučili? Co se zlepšilo / zhoršilo? Jasné plenky typu betterDry, Northshore a jiné jsem zkoušel, ale i když je to fajn probudit se po kalbě do sucha, na běžné nošení by mě to zruinovalo. Takže rád si počtu vaše názory. Kdysi každý doporučoval Tena slip Ultima... Tehdá se v Česku koupit nedaly... Dnes už ano. Tam je kvalita jako u ten z let předchozích? Díky za každý komentář.