abdl starší - jen převedeno z minulého fóra, zamčeno > Ostatní
DŮLEŽITÉ!
tepsy:
NA PROTEST PROTI DRAHÉ ENERGII: V poslední adventní neděli, 21. prosince, si v 18:00 hodin rozsviťme všechny čtyři svíce na adventním věnci a vypněme všechna světla a elektrické přístroje v bytě! Rozšiřte to prosím co nejvíce, elektřina se nedá konzervovat, snad si ČEZ uvědomí, že nejsme ovce, se kterými si může dělat co chce!
Vendulka:
Bohužel se nemohu zůčastnit, nemám Adventní věnec :cry:
Sonya:
Bezva nápad a přebalování bude potmě :D
Fallen_Angel:
Tohle mi přijde jako zajímavé téma. Šetřit energii se snažím, kde se dá, protože mě docela štve, jak energetické společnosti (společnost - ČEZ) odírají zákazníky. Upřímně řečeno výhledově bych si chtěl pořídit domek s co největším počtem fotovaltaických článků a na zástupce ČEZu už pak jen pouštět psy.
jaja-cz:
No zaprvé se podívejte kolik procent z celkové energie spotřebují domásnosti. Enerie není o světlu, netuším napíklad jak mám napájet jinak počítač.
Co se týká těch fotovoltalických článků, tak se podívej na to kolik energie stojí tento článek vyrobyt. Pak se mrkni na to, že jeho životnost je 15-20 let podívej se kolik energie za tu dobu vyrobí.
A v čem je ten trik? No musel by jsi být naprostý hlupák aby jsi tuto energii spálil, je to všechno o dotacích, ty budeš odebýrat "levnou" enrgii z atomu a nebo uhlí ... a tu svou "ekologickou" budeš prodávat za (teď nevím přesně) cca 13 Kč. A toto je taky jedna z vlastností proč je energie drahá.
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi