V úvodu tématu jsem napsal, že o těchto plenkách podám víc informací, až s nimi budu mít víc zkušeností!

Takže dnes právě jednu používám při běžném denním režimu,

tak o nich něco napíšu. Jako referenční pro srovnání budou iD Slip Medium Super PE, které mi nejvíc vyhovují všemi svými vlastnostmi.

Proč
M a ne
L?

Vysvětlím: iD M mají psaný rozměr 80-125cm, popisované plenky L uvádějí 91,5-122cm. Skutečnost je trochu jiná: šíře uší iD M/GB L 65/72cm, délka plenky 78/85, šíře ve středu mezi gumičkami 19/20. Takže GB L jsou o trochu větší.

Tolik čísla, teď pocity!

Plenky jsou z "igelitového" materiálu, ne z netkané textilie (tu nemám rád), na přední horní části mají ještě pevný igelit pro dobré přilepení lepítek. Z toho vyplývá, že jsou pod oblečením docela slyšet, ale to mi nevadí.

Samotná lepítka mi připadají malá, ale drží fest!

Tloušťka ssavého jádra je větší, oproti iDčkám, takže už od začátku máte "pořádný materiál" mezi nohama.

Uváděná absorbce je 5000ml oproti 3950ml iD, v provozu je pocitově jen o trochu větší. Pozitivní je, že se ani při maximálnm použití absorpční vrstva v plence netrhá a drží dohromady.

V "provozním" režimu používám jednu plenu běžně až 10 hodin, bohatě pohltí vše... (Ale to iD taky).

Barevné provedení plenek se mi líbí v obou případech, ale...: v případě, že trochu protečete, barvy barví vše!

Používám ochranné kalhotky šité z nepromokavého materiálu TENCEL v tělové barvě a i přes pravidelné praní už hrajou všemi barvami. Manželce se to nelíbí!

Závěr: ač vypadají jako plenky na AB hraní, tak jsou plně použitelné pro normální provoz. Vzhledem k nasáklivosti musíte u všímavých lidí vyvolat otázku: Co to má pod těma džínama? Plínu? No teda , fuj! (nebo: chudák!).

Vzhledem k tomu, že už mi docházejí, příští várku skusím velikost M. A když bude zájem, dám zas vědět praktické poznatky. Zatím zdar, Lahev!

Uf, ted na to koukám. S těma smajlíkama jsem se vyřádil...