Fajn jsou to stránky majitele a on určuje pravidla. Jen mi přijde divný že ty tak zvaná pravidla jsou jen pro někoho. Můj příběh neobsahuje žádné extrémní praktiky nechutnosti nebo život ohrožující témata.
Pokud tím narážíš na to že tu byly nebo snad pořád jsou příběhy kde se takové věci vyskytují, to by byla docela špatná obhajoba toho tvého, nemyslíš?
To je spíš akorát důvod aby takové byly taky smazaný nebo aspoň aby z nich tenhle obsah byl odstraněn.
Nikoli argument, aby tvůj příběh nebo jeho část, v níž je obsah proti pravidlům, mohl zůstal.
To že tam byla zmínka o zbavení svéprávnosti není důvod ke smazání části příběhu.
Nevím v jaké že alternativní realitě se tvůj příběh má odehrávat, ale pokud ta má reflektovat právní stav v naší zemi, tak svéprávnosti nelze nikoho zbavit, lze jen ji omezit a to jen na omezenou dobu, a jedině rozhodnutím soudu při splnění hodně specifických podmínek (což by v tomhle případě
hodně těžko prošlo).
To opravdu nefunguje tak někdo řekne "jo prosím, seberte mi svéprávnost, já s tím naprosto souhlasím protože (?), tady na to podepisuju papír" a úřad na to "prima, tady máte razítko, od teď jste plně v cizí moci."
Kromě toho, omezení něčí svéprávnosti neznamená zrušení jeho tělesné autonomie!!!!
A pokud jde o obřízku tak ta se dělá u novorozenců v přítomnosti kněze. A židovská komunita ji používá už po staletí.
Tak tohle je ale
hodně blbej argument... S žádným horším jsi snad už ani nemohl přijít.
V tvém příběhu to bylo původně opodstatněné zdravotními důvody (fimóza).
Toho ses měl držet, protože kromě případu kdy o ní
dospělý, svéprávný člověk požádá sám, tak je asi tak jediný akceptovatelný důvod pro to aby byla někomu provedena obřízka bez jeho vlastního informovaného souhlasu. Pak by ti to
možná prošlo (nebo taky ne, jak bylo řečeno, pravidla jsou daná a poslední slovo má admin).
Ale argumentovat tím, že se běžně na nebohých novorozencích bez jejich souhlasu (který k tomu logicky ani dát nemůžou, protože ve věku sotva několik týdnů až měsíců toho prostě fyzicky nejsou schopni) dál páchá tohle barbarské zvěrstvo, bez existence konkrétního zdravotního důvodu *), a aniž by to mělo nějaký vědecky prokázaný zdravotní přínos, kterého nelze dosáhnout jiným, neinvazivním způsobem, zůstává běžnou praxí, to je hodně přes čáru.
* Jediný skutečný důvod, proč se dál běžně, a bohužel legálně, novorozencům v některých zaostalých zemích takto zohavuje genitál, je "protože tradice". Je to jen a pouze kvůli ortodoxnosti náboženských fanatiků co na tom pořád lpí. Protože jsou to cvoci.
Bez pardonu'Ještě k tvému příběhu. Můj názor: přijde mi hodně degradující, až bych řekl dehumanizující, že jeho hlavní postavu - Patrika - dvě další hlavní postavy - Šárka a Daniela -
skoro nikdy neoslovují jeho vlastním jménem, nebo aspoň zdrobnělinou. Jenom samé epitety jako "miláčku", "broučku", "
miminko" (wtf? copak takhle někdo běžně neironicky oslovuje dítě?)