Autor Téma: Reakce prodavaček ve zdravotnických potřebách  (Přečteno 34498 krát)

Offline attendsspecialcare

• Email nefunguje
  • Čerstvé maso
  • *
Reakce prodavaček ve zdravotnických potřebách
« kdy: Prosince 14, 2006, 15:38:02 »
Jakou jste zažili nejstrašnější reakci ve zdravotnických potřebách. V Olomouci se mě jedna prodavačka začala vyptávat pro koho je mám, proč nemám poukaz, že si ho mám obstarat. Prostě příšerné! Máte někdo podobnou zkušenost?
« Poslední změna: Ledna 01, 1970, 01:00:00 od attendsspecialcare »

sambal

• Host
Re:Reakce prodavaček ve zdravotnických potřebách
« Odpověď #1 kdy: Prosince 14, 2006, 15:51:00 »
Mám, v jedné prodejně, kam už opravdu v životě nepůjdu byla paní, která tomu očividně zrovna moc nerozuměla. Celkem dlouho dobu jsme tam hledali plenky, které by mi vyhovovali. Nakonec mi stejně vybrala sice typ, který jsem chtěl, jenomže ve velikosti XS (což jsou pro děti vlastně ještě). To jsem bohužel zjístil až doma takže jsem se vláčel s balíkem plenek zpátky, naštěstí mi je vyměnila. Ale bylo to podobné, asi jako u tebe. Prostě se mě ptala pro koho to mám, tak jsem řekl že pro babičku, ale skoro to vypadalo, jako že mi je nechce prodat, pořád mě přesvědčovala o tom, že by jsem měl s babičkou zatík k doktororovi, ať ji napíšou poukaz a vůbec spoustu dalších hloupostí. Trochu trapný zážitek, ale všechno je v životě jednou.
« Poslední změna: Ledna 01, 1970, 01:00:00 od sambal »

Offline Sonya

• Jsem modrej
  • 101 a více
  • *
« Odpověď #2 kdy: Prosince 14, 2006, 21:04:45 »
To by mně zajímalo, co si myslej. Copak každý, kdo má problém (nepočítám koupi pro zábavu), musí jít nutně k doktorovi?
To by byla ale pro mně docela hrůza, kdyby je vydávali jen na poukaz od doktora. Pak by nezbylo než si je brát na poukaz od někoho, kdo je opravdu potřebuje, ale aby mu pak nechyběli. Nebo prostě jít k doktorovi a simulovat počůrávání.
« Poslední změna: Ledna 01, 1970, 01:00:00 od Sonya »

sambal

• Host
« Odpověď #3 kdy: Prosince 14, 2006, 21:32:33 »
No ale to jsem nad tím uvažoval. To se jednou budeme divit, až prostě plenky budou pouze na lekařský předpis. Přeci, vemte si, že je to normální zdravotní materiál určený pro toho, kdo je opravdu potřebuje. Myslím, že nikdo nepředpokládá, že si bude plenky kupovat, protože se mu chce, jenom tak pro radost. Pokud máš problém zdravotní, tak si asi opravdu zajdeš k doktorovi a myslím, že to, že si někdo kupuje plenky jenom tak, za peníze je samo o sobě už dost nápadné a těm prodavačkám to musí hned docvaknout.... Hm, prodavačkám, když o tom tak přemýšlím, už jste se někdy setkali s prodavačem? Já ano a nebylo to taky nic moc příjemného....
« Poslední změna: Ledna 01, 1970, 01:00:00 od sambal »

Offline Sonya

• Jsem modrej
  • 101 a více
  • *
« Odpověď #4 kdy: Prosince 15, 2006, 18:15:59 »
Ale to by pak musela jít k doktorovi i další skupiny lidí, kteří se prostě stydí s tím k doktorovi jít nebo je potřebují jen občas. Např. ti, co se v noci, protože před tím pijí alkohol, prostě nevzbudí a pustí to do postele. A říkat pak doktorovi, že se počůrávají, jen když jsou opilí...
« Poslední změna: Ledna 01, 1970, 01:00:00 od Sonya »

Offline petka63

• Jsem modrej
  • 101 a více
  • *
« Odpověď #5 kdy: Prosince 15, 2006, 18:25:58 »
Citace: "S4M8AL"
... To se jednou budeme divit, až prostě plenky budou pouze na lekařský předpis ...
V tom s tebou nesouhlasím,  u Amíků jsou volně prodejný v supermarketech. A jestli jsem to dobře pochopil (z německého originálu) tak snad někde v Německu se dají už taky koupit běžně v obchodě.
(zkusím tu stránku najít)

Citace: "S4M8AL"
... už jste se někdy setkali s prodavačem? ...

Potkal jsem jenom lékárníka, naštěstí na mně vyšla jeho pěkná pomocnice, ve fialovém tričku Molicare (já chtěl Teny) Jinak si na prodavačky nemůžu stěžovat.
« Poslední změna: Ledna 01, 1970, 01:00:00 od petka63 »
Věci se prostě rozbíjejí. A komplexní systémy se rozbíjejí komplexně.

Offline Vendulka

• Banánek
  • 101 a více
« Odpověď #6 kdy: Prosince 16, 2006, 13:56:35 »
Mám trochu jiný názor než Sambal. U nás se spíš uvažuje, že si budem věci platit sami. Neměl jsem nikdy problém s prodavačkou. Chodím si pro pleny jak na předpis tak si je kupuji za hotové. Na otázku pro koho jsou odpovídám, že pro mě. Vždy mi ochotně poradí.  Přidá vzorky zdarma.
« Poslední změna: Ledna 01, 1970, 01:00:00 od Vendulka »

Offline mskvor

• 101 a více
« Odpověď #7 kdy: Prosince 18, 2006, 17:31:46 »
Pánové (a možná i nějaká dámo,)

toho bohdá nebude. Přesně jak píše Vendulka, tak se mnohem víc směřuje k tomu, že na pokladnu budou jen minimálně. V tuto chvíli je to jen otázka času, kdy se objeví v hypermarketech jako jinde ve světě. Možná že určitou brzdou je chování řetězců, které chtějí za každý výrobek zápisné...

Jinak já jsem problém s prodavačem/čkou nikdy neměl, jen jednou cca v 1985 jsem potkal kamarádku, když jsem si kupoval pleny (samozřejmě bavlněné,) ale okecal jsem to.
« Poslední změna: Ledna 01, 1970, 01:00:00 od mskvor »

Offline sinsemillis

• 101 a více
« Odpověď #8 kdy: Září 08, 2007, 18:45:44 »
Já jsem byl jednou v Mladé Boleslavi kupovat večer kalhotky. Byla to krizovka. Doma už jsem žádný neměl, a tak mi nezbylo nic jiného, než jet k Boleslavské nemocnici, kde mají večerní pohotovost ve všední dny do 22:00.

Přijel jsem tam v půl desátý večer. Zazvonil jsem u dveří (večerní pohotovost je na zvonek a zboží dávají jen přes okénko v chodbičce), přišla mladá nehezká prodavačka. Objednal jsem si tedy kalhotky a dělal jsem blbýho, že nevim o co jde. Řekl jsem, že potřebuju co nejsavěší kalhotky pro mojí babičku. Napoprvý přinesla tedy Molicare Super Plus Large a ptala se, kolik má babička v pase. Já jsem jí řekl, že cca 90cm, ale že si tyhle vezmu (protože mám radši větší, aby se tam vešly i bavlněný, znáte to). Ona se šprajcla a i přes mé naléhání, že je chci, tak je odnesla a přinesla Molicare Super Medium(špatný, slabý a mě nevyhovující), že budou babce lépe sedět. Mezitím přišly do prodejny další dvě osoby.
   Já jsem prodavačce říkal, že si přecijen vezmu ty Large a ona tam začala před těmi lidmi dost hlasitě namítat, že to ne, že mi je nedá, že by to babičce teklo mezi nohama a že by to pro ní nebylo vůbec dobrý. Důrazněji jsem odpověděl, že ty medium nechci a to už jsem byl docela namíchnutej, co si to dovoluje, že nedodržuje žádné soukromí a vykládá tam o mojí pseudo-se počůrávající babičce a její protékající moči mezi nohama na celou prodejnu, aby to všichni slyšeli. Já sem byl červenej až na prdeli a strašně jsem se styděl, takže jsem rezignoval a nakonec vzal ty Medium a odkráčel do tmy. Ale doteďka nechápu, jak si mohla dovolit rozhodovat, co si koupim a co ne. Asi to myslela dobře, ale nasrala mě nebetyčně  Xlaugh . Teď se tomu směju, ale předtim to nebylo vůbec poříjemný i proto, že jsem měl v ruce jiný, pro mě naprosto nevyhovující kalhotky za někřesťanskou cenu okolo 450Kč za 20ks balík.
« Poslední změna: Ledna 01, 1970, 01:00:00 od Guest »

Offline Anonymous

• 101 a více
« Odpověď #9 kdy: Září 09, 2007, 12:44:55 »
U mě to bylo tak, že jsem vstoupil do obchodu, překonal jsem stud, ale aby to známí neviděli. Tak jsem se třepal, nohy se třepaly a byl nervozní.

Offline Troes

• 10 a více
« Odpověď #10 kdy: Září 01, 2009, 22:23:34 »
Já jsem žádnou strašnou reakci neprožil. Řekl jsem že moje babi se počůrává. Plenky jsem kupoval poprvé v Aši. Byla tam příjemná prodavačka která se mě ihned zeptala co to bude. Řekl jsem že má babička má problémy s inkontinencí a má obvod pasu 100 cm. Řekla mi sice že nemá je tady ale může je objednat. Objednala je a řekla že za tři dny jsou tady. Šla někam dozádu a přinesla vzorky Tena Flex L a XL jak jí prý budou sedět.Odešel jsem do auta a fáral domů......Za tři dny jsem tam jel znovu tentokrát tam byl brýlatý chlap. Byl taky úplně v klidu. Vzal jsem si je a zaplatil a jel domů.

Offline plenkyc

• Existující tvor
  • 101 a více
« Odpověď #11 kdy: Července 21, 2010, 09:50:05 »
Vzpomínám si, že když jsem si po prvý kupoval pleny, bylo mi asi 11 let, šel jsem si je koupit do Lidlu (normální dětský, velikost junior). Bohužel jsem narazil na až moc vstřícnou prodavačku, která se mě ptala, jestli jsem koupil ty správný? Sice jsem  říkal že určitě, ale potom se ptala, jak starej je muj sourozenec a podobný řeči. No, nakonec jsem řek, že přijela teta, a její dceři je 5 let a v noci se počůrává, takže mi je prodala.
Jinak pleny kupuju obyčejně v prodejně na Lidický v Praze, zatim jsem se tam nikdy nesetkal s "neprofesionálním" přístupem. Jen tam jednou mi ten prodavač namítal něco o tom, že tato velikost je moc velká, ale poté co jsem řekl že je dostatečná toho okamčitě nechal.
Ted kupuju pleny většinou přes Aukro, je to asi nejlepší způsob, zrovna nedývno jsem koupil balík Abri form x-Plus medium za krásnejch 185Kč.

Offline PetrMyslivec

• Registrovaný uživatel
  • 101 a více
« Odpověď #12 kdy: Března 26, 2013, 14:05:46 »
Dnes jsem poznal a zjistil, že zajímavé situace nemusí nastat jenom v prodejnách zdravotnických potřeb, ale kdekoli. V DM jsem kupoval lahvičku, ubrousky a další věci zásoby a na otázku, zda nemám kartičku jsem zvyklí a většinou odpovím, že moc nefandím podobným akcím, abych se někde registroval, ale paní prodavačka byla pohotová a když viděla, co kupuji, tak mi při představě, že mám miminko ukazovala slevovou knížku na nejrůznější bonusy  ;) - tak jsem ji raději poděkoval se slovy, že to promyslím, než říci, že žádné miminko nemám  :D

Offline djwiktor

• 101 a více
« Odpověď #13 kdy: Března 26, 2013, 18:22:45 »
Mozno som trochu na tom inak ako niektori ludia tu. zatial sa mi nepodarilo trafit ziadnu strasnu reakciu, ci uz som kupoval plienky v lekarni, alebo priamo v zdravotnickych potrebach ( na slovensku to mame rozdelene ) . Hanbil som sa po prvykrat, ked som ich siel kupovat, odvtedy uz je vsetko pase. Teraz uz fungujem tak, ze pridem, pozdravim a na otazku co by som potreboval, im vyklopim, ze napriklad plienkove nohavicky, ale nie tie s povrchom ako latka. Na otazku pre koho ( uz velmi malo pocujem tuto otazku, vecsinou len ak to je daka nova predavacka) , odpovedam vzdy, ze pre mna. Kedze mam pas tak akurat, ze mi pasuju M aj L velkost, tak viackrat sa stalo, ze som povedal, ze by som radsej zobral Lko. Chvilku predavacka prekvapena, ale potom povedala, ze ak to dobre zarovnam na nohach a bokoch, ze by to malo byt bez problemov. :) Najlepsie ale co sa mi stalo, bolo to asi pol roka dozadu, bola tam u nas jedna taka asi praktikantka, ci ako sa to vola, a uz to bolo u mna take kriticke ( plienky plne ), tak som sa slusne spytal, ci by nebolo mozne, ze by som sa rychlo prebalil dakde na wc, aby to nepretieklo. Chudatko ( cca 23r) , cela cervena zostala, no po chvilke sa spametala a odviedla ma dozadu na wc, ze tam sa mozem prebalit. Najviac ma zarazila vsak potom otazka, kedze som si daval nacas a neponahlal sa, ze ci je vsetko v poriadku a ci mi netreba pomoct...   priznam sa, dosli mi slova :D tak som len milo odvetil, ze dakujem, ale ze uz je vsetko v suchu :) ... odvtedy tam chodievam pravidelne, sem tam pokecame, a pravdepodobne tusi, ze tie plienky nebudu asi na pouzitie pri inkontinencii. :) uvidime co bude dalej :)

samozrejme, obcas sa stane, ze sa predavacky chcu uistit, ze bude rozmer spravny, ale nezazil som naozaj take, ze by uplne nutili nieco ine, ako som chcel ja.

Offline tretioko

• Registrovaný uživatel
  • 101 a více
« Odpověď #14 kdy: Března 26, 2013, 22:04:58 »
Me se tohle ohledne plinek nestalo, ale asi pred deseti lety jsem se rozhodl koupit si nejaky dudliky, tak jsem vesel do lekarny a porucil si to a ono. Nacez ta jezibaba se me zeptala, na co jako ze to chci, prej jestli na nejakou srandu (ze by v tom byla moje rockerska vizaz ?) Tak jsem ji na to odpovodel, ze za rohem v aute na me ceka moje segra se svym kriklounem, co ztratil nekde dudlik... A bylo po blbejch dotazech. Zaplatil jsem a odesel. Dokonce jsem to tady jednou daval jako navod.