Abdl > Příběhy
Bohactvý není Vše
David.Ch:
Promiň, ale jestli napíšeš že mám chybu v názvu tak s češtinou si na tom hůř jak já. Pro název nebo jméno např: Hilibilyhoulboj to je má přezdívka a jo jsou tam chyby ale je to můj název tady spíše přezdívka. ???
vyckis:
Jo takhle.Takze jestli to spravne chapu,tak chces rict,ze kdyz napisu povidku s nazvem napr. Znam mysto kde liski davaji dobrou noc, je to v poradku,protoze jsem to tak chtel pojmenovat....a je to nazev povidky.
David.Ch:
Ano i ne, můžeš to tak napsat protože je to pojmenování čehosi ale nadruhou stranu je to že to nevypadá hezky a odradí to lidi co si potrpí na češtinu a je jim jedno jak dobrý je příběh. :D
Ps: neber to osobně. Jednou jsem se ptal češtináře a on mi to vysvětloval.
vyckis:
Ted to zas neber osobne ty,ale nedokazu si predstavit,ze by treba Macha,Vrchlicky,Bezruc,Neruda a jini,uvazovali jak rikas,nebo potazmo jak ti to vysvetlil nejaky ucitel.Prznit krasne dilo chybnym nazvem a zduvodnit to,ze to tak chteli.A nejde o to,ze nejaci rejpalove ohledne spisovneho jazyka nehledi na obsah dila.Vzdyt to by mela byt jakasi meta,ci ucta k jazyku svemu,kterym hovorim a pisu,tak aby se to dalo cist.
David.Ch:
Ja jsem neudělal schválně název kde by byly chyby, jen říkám že nesuď knihu podle obalu
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi