Abdl > Příběhy
Nové dětství Toma a Míši 9
(1/1)
Kejklir:
Kapitola 9
Dlouhá noc
Bylo 19:30, když se Míša probral,Hedvika ležela vedle něj.„Tak co ty moje miminko, nemáš hlad?" Zakroutil hlavou a Hedvika vzala láhev s čajem,vyndala mu dudlíka z pusy a dala mu napít, nechtěla mu dudlíka dávat zpět do pusy, předpokládala, že se jednalo o chvilkový zkrat.Mýlila se,Míša si chtěl dát do pusy palec na ruce,kde měl sádru jen kvůli zápěstí, měl prstíky volnější.Zastavila mu jeho snahu a s povzdechnutím mu dudlíka vrátila „ale no tak broučku, přeci si nebudeš strkat prstíky do pusy." Políbila ho na čelo „spinkej zlatíčko, já budu u tebe ano." Míša zavřel oči,z očí mu tekly slzy a Hedvika mu je otřela rukou. Do ložnice vešel Tomik s Terezkou „Maminko, já chci spát s vámi." Řekl a natahoval „A kde bude spát táta broučku" odpověděla mu Hedvika zrovna když vcházel do pokoje otec.„Já budu spát v jejich pokoji, nedělej si starosti." Usmál se a Tomika položil do postele vedle Míši.Tomik se na Míšu podíval a zasmál se „on je jako zase jako miminko.A kde já mám dudlíka." Hedvika ho pohladila „Tomíku na dudlika jsi už velký chlapec, Míša má teď velkou bolest v srdíčku víš." Tomik se nechtěl s tímhle vysvětlením smířit „ale já ho chci taky, když ho má Míša." Hedvika vzdychla a kývla na Terezku, která během chvilky přinesla Tomikovi jeho dudlíka. Tomík si ho vzal do pusy a šťastně se natlačil vedle Míši.
Hedvika seděla na posteli a pozorovala ty dva kluky, které měla strašně ráda.Bylo ji tak strašně líto Míši až ji to vehnalo slzy do očí,Terezka si toho všimla a pohladila ji „mami neplač." Řekla jí a sedla si k ní „víš co je Terezko nejhorší, když se o něco snažíme myslím tím sebe,tebe, tátu, ale i Tomika a snažíme se o uzdravení Míši a přijde blb, který všechno pokazí.Teď můžeme začít znovu." Šeptala a měla v sobě spoustu bolesti, na chvilku jako by se z ní vytratila veškerá síla. „Ale nevzdáme to viď, dceruško moje." Terezka se usmála „Ne mami nevzdáme, já zůstanu s tebou a s Míšou doma ještě týden." Hedvika se na Terezku podívala v tom pohledu,byla přísnost.„Terezko ne, musíš do školy, nemůžeš takhle zameškávat,já to zvládnu neboj." Terezka si povzdechla,ale věděla, že má máma pravdu. Tomik se rozplakal,Hedvika si k němu lehla a chytla dudlíka v jeho pusince „spinkej miláčku,maminka je u tebe neboj." Zašeptala mu do ucha a pohladila ho, uklidňoval se „nejhorší je, že je úplně na dně svých sil.Ptala jsem se dědy,teda svého otce co se s ním děje.Napsal mi separační úzkost a bohužel co jsem si přečetla,tak to vychází u Míši.Jen u starších detí,jako je Míša to vychází z patologického strachu.Návrat k dudlíku,strach ze tmy,noční děsy občasné pokálení,dnes to bylo poprvé." Terezka ji poslouchala „A co se s tím dělá?" Zeptala se „Léčí se to a někdy to jde rychle,ale Míša je k tomu v depresi,tak nám musí poradit děda.Hrozně zameškává ve škole vůbec nevím jak to vyřešit.Musí oba do toho stacionáře,ale ne v tomhle stavu." Terezka chápala o čem máma mluví, trápilo jí to také.„Mami on nevečeřel, mě napadlo co udělat řídkou krupičku a nakrmit ho z láhve co má na čaj." Hedvika se na Terezku prekvapeně podívala " no ty jsi chytrá hlavinka,jak je možné, že mě to nenapadlo.Lehni si mezi ně, já hned přijdu. Hedvika šla do kuchyně,tenhle nápad byl velmi chytrý. Udělala řídkou krupičku a nalila ji do láhve.Vzala čistou plenku a položila ji přes Míšu.Opatrně mu vyndala dudlíka z pusy „broučku já ti dám napít ano" Míša se probral a Hedvika mu strčila savičku do pusy.Začal pít kaši z láhve,Hedvika mu dala pusu na čelo.Sem tam mu trochu té kaše steklo z koutku,tak ho utřela plenkou.Když dopil, vrátila mu dudlika do pusy a lahev podala Terezce ať ji jde vypláchnout a naleje tam čaj. Sáhla mu do plenky,byl mokrý „já si tě přebalím sluníčko moje spinkej." Svlékla ho a sundavala mu plenku, rozplakal se „ššš to je v pořádku Míšo, spinkej." Dala mu čisté plenky a natáhla kalhoty.Zkontrolovala Tomika, který byl také mokrý, když mu sundavala kalhoty,probudil se. Vzala jeho čaj a dala mu napít. Terezka se vrátila s čajem pro Míšu. Když viděla Hedviku,jak dává Tomikovi pít, sundala mu plenku „no ale ten se počůral pořádně teda a jsme zase na začátku." Tomik dopil čaj a začal slzet „promiň" řekl jí,ale Terezka se k němu naklonila „ty jsi ťunťa,neplakej jednou jsme to zvládli, zvládnem to znovu." Zabalila ho na noc do látkových plen jako měl Míša. „A teď spinkat" řekla mu a přikryla ho.„Terezko prosím tě teploměr a sirup" řekla Hedvika, zdál se ji nějaký horký, Terezka přinesla teploměr „já ho změřím mami" sedla si k němu a dala mu teploměr do podpaždí a přitiskla mu ruku k tělu. Míša se zavrtěl,vypadl mu dudlík z pusy. Začal se vrtět a Hedvika mu dudlík vrátila a podržela mu ho v puse. „Mám pocit, že tohle bude dlouhá noc Terezko, běž si lehnout ať se vyspíš chvilku.Kolik má teplotu?" Terezka vyndala Tomikovi teploměr „38,3 já mu dám sirup" Dala sirup na lžičku a strčila mu ji do pusy.Byl v polospánku,ale spolkl to.„A nemám zůstat tady?" Zeptala se Terezka, Hedvika zavrtěla hlavou „běž si lehnout jsi hodná, já to zvládnu.A zhasni mi prosím tě" Terezka zhasla a zavřela,Hedvika si lehla mezi kluky a usínala.Vyděsil ji Míša,vytrhl ji ze spánku hysterickým pláčem „šššš Míšo já jsem tady broučku copak?" Začala ho konejšit „já nechci tmu" vyhrkl Míša ze sebe,musela rozsvítit lampičku u postele.„Dobrý už Míšo, nechám svítit ano." Celý se třásl,jak plakal,byl spocený a jeho pláč probudil Tomáše.„Maminko, můžu si lehnout k němu" řekl Tomik rozespale a Hedvika Míšu posunula k Tomášovi.Tomik si vlezl k němu pod deku,aby tam prý nebyl sám. Hedvika přemýšlela nad Filipem, měla obavu z toho,jak se Filip bude chovat dál.Měla k němu odpor, nechtěla dělat rozdíly,ale to co udělal Filip,byl hyenismus. Usnula během přemýšlení, Míša ji vytrhl ze spánku, spal velmi neklidně.Hedvika ho vždy pohladila a konejšil, bylo ji líto co musel ten kluk prožívat. Sáhla Tomikovi na čelo, měl teplotu, vzala teploměr a strčila ho Tomikovi do podpaždí.Tomik se probral „Maminko, mě je špatně" Jedvika ho pohladila a dala mu pusu „to nic není zlatíčko moje, já ti dám sirup ano." Řekla mu a podívala se na teploměr, který ukazoval 38,7. Vzala sirup, který měla v ložnici,dala mu do pusy sirup a napít čaje. „Vy mi dáváte" usmála se na Tomika. Zkontrolovala mu plenku „Dám ti čistou plenku ano."Začal plakat když ho odkryla „je mi Zima" rychle ho vysvlékla z pyžama a plenky.Omyla ho a zabalila do čistých plenek. "Musíme ti sundat to propocené pyžamko." Klepal se zimou ,zabalila ho do deky.„Spinkej Tomášku" Dala mu pusu na tvář, potom si zkontrolovala Míšu. Byl úplně mokrý začala ho svlékat z pyžama,Míša se vzbudil z očí mu vytryskly slzy „jenom ti dám suché plenky" utřela mu slzy a přebalila ho „spinkej šmudliku můj." Řekla mu a hladila ho po tváři.Měl otevřené oči a koukal na ní, vzala čaj a dala mu napít, měla jeho a Tomika moc ráda.Plně pochopila Terezku, že si k němu našla cestu,byl jak uzlíček neštěstí, jen poslední rána,kterou dostal od Filipa ho dostala zpět na kolena.Když dopil, lehla si vedle něj "Zavři očička a zkus ještě spinkat." Zavřel oči,Hedvika ho hladila po hrudníku, Míša měl opět tendenci strčit si palec do pusy. "Ale no tak, broučku prstiky do pusinky nepatří." Byl psychicky zcela na nule,Hedvika z toho nebyla šťastná vzala jeho dudlíka a říkala si, že to odezní.Vložila mu ho do úst a držela mu dudlík v puse „Míšo spinkej ještě chvilku." Dala mu pusu a Míša usínal, zavřela oči a ležela u něj pod dekou na boku. Míša se k ní přitiskl, dala mu ruku pod hlavu.Měl hlavu otočenou k Hedvice a začal spokojeně oddychovat. Usnula vzbudila se, když se míša zvedal, pokoušel se vztát, přitiskla ho zpět na postel. „Kam pak chceš jít Míšo?" Podíval se na ní,byl ospinkaný a unavený. Pohladila ho „kam pak jsi šel broučku" koukal na Hedviku zmateně „Terezka mě volala" řekl ji kňouravě „To se ti zdálo Míšo víš,spinkej.“ Řekla mu „maminko“ snažil se zadržet slzy „no co pak broučku“ Pohladila ho a Míšovi tekly slzy po tváři „ty mě dáš pryč?“ Hedvika mu otočila hlavu k sobě „co tě to napadlo ty truhlíku,kam bych tě dávala.Nikdy tě nedám pryč rozumíš?Nikdy, chci abys byl s námi.Mám tě moc ráda.Jak jsi na to přišel, že tě chci dát pryč." Začala ho hladit po tváři. „kde je Terezka?" Zeptal se „spinká a tys by měl taky šmudlo.Koukej i Tomik spí.." Bylo 2:30 ráno čekala až usne,potrebovala jít na záchod.Potichu vstala a šla na záchod.Když opustila pokoj,Míša se probral "Maminko!" Začal brečet chtěl pomalu slézt z postele na zem.Ucítil něčí ruce,jak ho chytli, dřív než stačil slézt.Byla to Terezka, která vyšla z pokoje, že si dojde na záchod.Viděla světlo v ložnici,tak nakoukla.„Ale kam pak jsme se vypravili co." Chytla ho a položila na postel „kde je maminka" zeptal se a vzlykal „musela na záchod, přijde neboj.“ Přikryla ho,Hedvika přišla do ložnice.Tomik,byl vzhůru a Terezka vzala teploměr,aby ho změřila. „Mami chytla jsem ho,jak chtěl vstát z postele." Hedvika se na Míšu podívala „Míšo, byla jsem na záchodě,co kdybys šlápl na tu svou nožičku.Máš ležet a žádné vstávání broučku." Terezka vyndala Tomikovi teploměr „37,8 bráško můj." Pohladila ho a přikryla, podívala se na Míšu a na Hedviku „Mami ty jsi moc nespala viď." Řekla jí, Hedvika se na ní usmála „to nevadí, běž spát ještě.“ Řekla jí a lehla si vedle Míši, noc se jí zdála nekonečně dlouhá byli tři hodiny ráno. „a nemám zůstat tady mami,aby ses vyspala?“Hedvika zavrtěla hlavou „Jsi hodná Terezko,to je dobrý.“ Usmála se na ní.Terezka odešla do postele. Hedvika si lehla ke klukům "Maminko,lehneš si ke mně?" Zeptal se Tomik a Hedvika si lehla mezi ně.Tomik sek ní přitulil a spokojeně zavřel oči. Všichni tři usnuli při rozsvícené lampičce. Nad ránem ji několikrát Míša probudil, měl velmi neklidné spaní,dala mu napít a pak vždy usnul.Ráno se probudil Tomik v 7:00 hodin, Hedvika spala otočená k Míšovi.Tomik ji dal pusu na tvář,vzbudilo ji to „co ty můj rošťáku" řekla mu a otočila se k němu,aby ho mohla k sobě přitisknout. Pusu mu opětovala „zmeříme teplotku" vzala teploměr a vložila mu ho do podpaždí.„jak jsi se vyspinkal“ zeptala se ho a druhou rukou mu zkontrolovala plenku. „Míša v noci pořád brečel." Řekl jí jako odpověď „ale mě to nevadí" dodal. Políbila ho a vyndala teploměr „37,3 tak už máme jenom zvýšenou.Jenom tě musím přebalit, protože jsi pěkně počůraný." Řekla mu a Tomik sklopil zrak „promiň maminko, zlobíš se na mě?“ Usmála se a dala mu pořádnou pusu.„Ty i Míša jste ťunťové víš to? Nezlobím se a zlobit se nikdy nebudu sluníčko moje." Připravila si čisté plenky,byl bez pyžamka od noci.Trochu se zastyděl, když před ní ležel docela nahý, Hedvika se usmála „ty moje stydlivé štěstí.Já tě přikryju jenom ano, nejdřív tě opláchneme ve vaně a potom zabalíme." Moc se mu nelíbilo, že leží nahý v posteli,ale když mu Hedvika dala pusu na tvář a přikryla ho dekou usmál se.Míša se zavrtěl „dobré ráno sluníčko" vlepila mu pusu a zkontrolovala ho.Začala mu sundavat kalhoty od pyžama a Míša ji pozoroval.Sundala mu mokrou plenku „Míšo, nechám tě tady s Tomáškem a dojdu jenom do koupelny ano.“ Začal vrtět hlavou a objevily se v jeho očích slzy.„Tomik tady bude s tebou ty ťunťo můj“ řekla mu a Tomáš se posunul k Míšovi,vlezl si k němu „já ho pohlídám maminko.“ Hedvika se usmála a šla do koupelny.Vzala si žínku a namočila,když šla zpět,zaklepala na Terezku, když vlezla do jejího pokoje,tak už byla vzhůru.„Dobré ráno,mohla bys?" Zeptala se Hedvika a Terezka opětovala pozdrav a přikývla. V ložnici ji Terezka vzala žinku a šla se postarat o Míšu. „Dobré ráno Míšo" otřela ho žínkou a pořádně namazala.Zabalila ho do čistých plen a natáhla kalhoty. Hedvika popadla Tomika do ruky a nesla si ho do koupelny.Míša chtěl jít s nimi,tak ho Terezka vzala a šla za nimi do koupelny.Hedvika Tomika osprchovala a zabalila ho do ručníku.Terezka si všimla, že na galérce v koupelně stojí lahvička a je na ní napsáno gutalax.Nepozorovaně si ji vzala a v hlavě se ji rodil dobrý plán k pomstě.
Pokračování příště
Iloveplenky:
jako vždy úžasný díl těším se co provede filipovi ;D
goodnite:
Opět super už se nemohu dočkat Terezčina plánu.
luba:
A opět skvělé pokračování, příběh nepostrádá psychologický náboj a je tam cítit i napětí. Již se těším na další pokračování, ten konec je Terezčiny pomsty Filipovi. Těším se na další pokračování.určitě
Navigace
[0] Seznam témat
Přejít na plnou verzi