Tento příběh, je zcela vymyšlený.
Byl Listopad, je to ten měsíc, kdy už jsem se definitivně rozloučil s letními teplotami a máma mi ze skříně v předsíni vyndala teplou bundu.Moje mamka pracovala s tátou v jeho firmě, bohužel to zahrnovalo spoustu cestování rodičů po cizích zemí, protože jak říkal táta s humorem "Musíme jet hledat někoho,kdo nás bude živit." U toho se vždy řehnil a plácaje mě po zádech dodal "To pochopíš, až budeš svého tátu doprovázet na jednání" Říkal to vždycky a já věděl, že to bude za hodně dlouho.Přeci jen jsem chodil do čtvrté třídy.Své rodiče, jsem měl strašně rád a věděl jsem, že oni mě taky.Moje maminka,byla krásná, měla dlouhé hnědé vlasy a protože jsme o víkendech jezdili na různé tůry na kolech byla štíhlá.Můj táta byl velice silný, měli jsme doma posilovnu a s tátou jsem cvičil.Dával mi vždy činku bez zátěže, abych neměl kýlu.Pak mi říkal věci,kterým jsem nerozuměl jako třeba "cvičit musíš s rozumem,aby tvé svaly nestagnovali." U večeře mě před maminkou chválil a říkal "z toho kluka se stává silák, ještě pár let a přepere mě." Maminka se smála a říkala mu, že jsem celej po ní a proto se nevzdávám. Takhle vždy tátu škádlila a mě se to moc libilo, protože se s ní táta přel, že jsem po něm a u toho se smál. Bydleli jsme v krásném domě měl 5 pokojů a dvě garáže.Na zahradě jsme měli obrovský bazén.Čistit bazén nám chodil starší pán od táty z práce říkal mu Marku a já mu říkal strejdo.Myslím, že ho rodiče měli velice rádi.Vždycky když přišel a viděl mě na zahradě, šibalsky na mě mrknul a říkal "Tak co zlobí tě táta s mámou a kdy se mnou pojedeš za holkama?" Vždycky se strašně řehnil.
Takhle krásně jsem žil s rodiči a byl jsem s nimi moc šťastný.Nejhorší pro mě vždycky bylo,když odjeli vyřizovat zakázky daleko od domova a já je třeba tři dny neviděl.Hlídala mě slečna Lucka a byla na mě moc hodná.Bylo ji 20 a studovala.Měla dlouhé blonďaté vlasy a byla strašně chytrá.Když jsem si nevěděl rady s nějakým úkolem, vždycky mi radila.Radila mi tak, že jsem stejně na to přišel sám a ona mi říkala, že jsem velice chytrý mladý muž.A já na sebe byl potom hrozně hrdý.Učil jsem se moc dobře, měl jsem samé jedničky a někdy dvojku. Táta mi vždy říkal, že úspěch spočívá ve vědomosti. Byl velice chytrý a chtěl,abych byl chytrý i já. Rodiče mě nikdy neuhodili a když jsem provedl nějakou nepravost, tak mě máma oslovila "Mladý muži, takhle teda ne" Nikdy nekričela,ale její přísný tón v hlase ve mě vyvolal strach z trestu, který přijde. Buď zákaz xboxu,nebo zákaz ven a nejhorší bylo chodit spát po večeři.Proto jsem se snažil být hodný, ale někdy to nešlo. "Míšo dnes v devět do postele, ráno jdeš do školy." Řekla , když chystala večeři na stůl."Já vím mami." Odvětil jsem a za odměnu jsem dostal od maminky krásný úsměv a polibek do vlasů. Táta byl v pracovně a řešil něco pořád po telefonu. "Utíkej pro tátu, že budeme večeřet." "Ano" řekl jsem a utíkal po schodech do jeho pracovny.Bylo pootevříno, tak jsem jen nakoukl a rukou jsem mu naznačil, že budeme jíst. "Musím jít zítra tedy nebudeme.Pojededeme už dnes na noc,abychom tam ráno byli.Tohle si nesmíme nechat utéct.Zavolám ti a ty zatím vyjednej dopravu.Zítra ahoj." Z jeho slov jsem pochopil, že zase odjedou.Chtělo se mi brečet.V krku jsem měl obrovský knedlík. Táta se na mě podíval jak stále nakukuju dveřma a všiml si,že se mi chce brečet.Prišel ke mě a vzal mě do náruče.Chytil jsem ho okolo krku "Proč musíte odjet?" Řekl jsem a začal brečet. "Ty troubelíku můj, dvakrát se vyspíš a jsme doma.Musíme s maminkou do Amsterdamu víš.To víš kloučku můj, až vyrosteš,tak pochopíš, že časbod času musíš obětovat čas,aby se rodina měla dobře." Položil mě na zem a plácl mě po zadku. "Kdo bude poslední u stolu je slimák!" Zvolal a já vyrazil směrem ke schodišti.Samozřejmě mě nechal vyhrát, abych měl radost a myslím, že mi to dal i jako útěchu toho, že mi odjedou. Sedl jsem si na svou židli po očku jsem pozoroval tátu, který dělal že utíká a na oko se strašně podivoval tomu, že jsem u stolu první.Maminka přinesla na stůl jídlo a džbán se zázvorovou limonádou, kterou jsem strašně miloval. Usedli jsme ke stolu táta řekl mamince "Musíme jet do Amsterdamu, ráno tam musíme být.Psal mi email Müller, že zítra bude oproti plánu jednání o musíš zavolat Lucce,že pro ni pošlu taxi." Mamka kývla a usmála se na mě. Zase jsem měl na krajíčku.Všimla si toho "Pojď ke mě" Řekla a já vstal a šelbk mamce.Obejmula mě a dala mi pusu na tvář. "Jsi velký kluk,tak to zvládneš viď?" Přikývl jsem "Něco ti přivezu" řekla.Šel jsem si sednout zpět ke své večeři,ale neměl jsem vůbec hlad.Táta se na mě podival "koukej jíst,nebo z tebe bude sušenka a když do tebe žďuchnu,tak se rozdrobíš." Řekl a rukou mi rozcuchal vlasy. Po večeři jsem mamince pomohl sklidit ze stolu a šel se dívat na televizi.Mamka vzala telefon a volala lucce a táta zatím balil své věci na cestu."Míšo Lucka tu bude za třicet minut.Tak ji koukej poslouchat." Přikývl jsem, měl jsem Lucku moc rád. Maminka si šla balit a já koukal na Cartoon Network. Zrovna byl Tom and Jerry a toho já děsně rád. Někdo zazvonil u dveří."Já otevřu" Zavolal jsem a běžel ke dveřím.Otevřel jsem dveře.Stála tam Lucka a pusu měla od ucha k uchu."Ahoj raubíři,počkej jak dostaneš vynadáno,že jsi se nezeptal kdo je za dveřma." Hned jak to řekla, uvědomil jsem si svoji chybu."Neřekneš to na mě?"Začala se smát "ani nemusím,maminka stojí za tebou" Otočil jsem se a podíval se mamince do očí. "Mladý muži, co jsme si několikrát říkali?" Svěsil jsem hlavu. "Protože odjíždíme,tak ti to odpustim." Dala mi pusu a obejmula mě. "Buď hodný dvakrát se vyspíš a budeme doma.Na víkend pojedeme na hory ju?" Kývl jsem a obejmul ji a pořádně zmáčkl.Táta přišel dolů z kufrem, dal mi pusu a řekl, že jsem velký chlap a abych hlídal dům.Mamka ještě řekla Lucce v kolik mám jít do postele. Šel jsem jim zamávat a mamka mi řekla když pomalinku projížděli "Miluji tě poklade." Mával jsem dokud jsem viděl naše auto.Potom mi Lucka řekla, že půjdem domů, protože je chladno.S Luckou jsem se koukal na telku.Ve 21:00 mě šla uložit do postele a dala mi pusu na čelo a vzala z mé knihovny knížku Mikulášovi prázdniny. Ani nevím kolik mi toho přečetla, protože jsem usnul. Ze spánku mě vytrhl zvonek u dveří.V celém domě byla tma Lucka už asi taky spala.Podíval jsem se na digitální budík, který mi přinesl ježíšek.Hodiny ukazovaly 3.15. Vstal jsem a šel ke dveřím u svého pokoje.Lucka spala hned vedle, měla na sobě župan, když vyběhla ze dveří a rozsvítila na chodbě.Viděla mě stát ve dveřích "Běž chrupčit" řekla jen a šla k domovním dveřím."Kdo je tam?" řekla "Policie" ozvalo se na druhé straně.Stál jsem na chodbě u schodů tak,aby mě Lucka nemohla vidět.Myslel jsem, že se vrátila maminka s tátou.Byl jsem připravený skočit jim okolo krku.Lucka otevřela a za dveřmi stál policajt s nějakou paní."Dobrý den a vy jste?"Řekl policista "Já jsem tady na hlídání rodiče toho kluka odjeli co se děje a co potřebujete vy?" Policajt se podíval na tu paní vedle sebe. "Slečno je mi velice těžké Vám to takhle říci, ale rodiče toho chlapce měli ošklivou autonehodu.Bohužel zemřeli." "To snad ne!!" Vykřikla Lucka a rukou si zakryla obličej. Já šel pomalu ze schodů dolů,pořád jsem nemohl uvěřit tomu co říkají.První mě uviděla ta cizí paní."Kde je maminka" řekl jsem a začal okamžitě brečet.Lucka se otočila a běžela ke mě."Pojď ke mě broučku" řekla,ale já ji odstrčil ani nevím proč.Ona se nedala a přitiskla mě k sobě."Kde je maminka s tatínkem!" Zakřičel jsem.Lucka mě zvedla a přitiskla k sobě.Tiše plakala nic neříkala. " Měla mě v náručí a já nemohl uvěřit tomu co jsem slyšel.Vůbec jsem nechtěl věřit, že je to pravda.Brečel jsem a nemohl přestat."Slečno já chápu,že teď není správná chvíle,ale já Vás musím požádat o doklad totožnosti." Lucka kývla "pojďte dál." Vešli jsme do obýváku a Lucka mě posadila na sedačku.Ta paní co tam stála přišla ke mě a sedla si na křeslo, které si přisunula naproti mě.Chytla mě za ruce.Ani nevím co Lucka řešila s tím policistou, protože já jsem pořád brečel a pořád jsem volal maminku s tatínkem.Doufal jsem, že přijdou.Můj pláč nešel zastavit,pořád jsem brečel a nemohl jsem přestat.Ucítil jsem jak mě někdo pokládá na sedačce na záda a vyhrnuje mi rukáv u kabátku u pyžama.Stála tam nějaká paní a měla bundu červenou."Neboj jenom to štípne." Řekla a já ani neměl sílu se bránit,byl jsem hrozně zesláblej.Pak už nic nevím,musela mi dát injekci,po které jsem usnul.
"Maminko!" Probudil jsem se s výkřikem. Venku bylo světlo.Do pokoje vběhla Lucka a přišla ke mě. Cítil jsem, že ležím v něčem studeným a že ležím na nějakém igelitu.Sáhl jsem pod peřinu a ucítil pod sebou mokro.Začal jsem brečet.Lucka hned pochopila "to nic,to je v pořádku maličkej.To nevadí půjdem do koupelny jo.To není poprvé co jsi se počůral,včera jsem tě také musela umýt.Dva dny jsi křičel ze spaní" Vzala mě za ruku a odvedla do koupelny.Začala mi svlékat pyžamo,byl jsem počůraný pořádně.Měl jsem mokrý i kabátek od pyžama.Lucka mě vysvlékla do naha a postavila mě do vany."Míšo dole na nás čekají dvě ženy, které si s tebou promluví.Půjdeme za nimi až se oblékneš." "Já nechci, já chci mamku s taťkou." Lucce po tváři stekla slza.Dala mi pusu na tvář.Lucka mě vyndala z vany a začala mě oblékat.Když mě oblékla vzala mě za ruku a šli jsme do obýváku.Když jsme tam přišly stáli tam dvě ženy,jedna mladá a druhá byla jak moje babička moje."Ty jsi Michal viď" přikývl jsem a začal zase brečet.Ta mladá ke mě přišla a sedla si na bobek.Chytla mě za ruce."Musíme ti zabalit nějaké věci, které máš rád a odvezeme tě ke tvé tetě, která řekla, že se o tebe postará" "Nechci, já chci maminku" řekl jsem. Ta paní se usmála "Michale vím, že to není jednoduché,ale jiné východisko není." Slyšel jsem Lucku,jak jde po schodech dolů.Měla v ruce kufr.Přišla ke mě "Míšo,já za tebou budu jezdit na návštěvu jo."Políbila mě a vzala mě za ruku.Šla se mnou až k autu.Posadila mě do sedačky a připoutala mě."Jsi silný a zvládneš to" Zavřela dveře a ještě si tam povídala s těmi ženami.Nevím o čem, protože nic nebylo slyšet.Opět mi vyhrkly slzy.Za volant si sedla ta starší paní a vedle mě si sedla ta mladší."Míšo zkus spát chvilku,moc jsi toho prý nenaspal.Ničeho se neboj." Věděl jsem, že mám tetu,ale nikdy jsem ji neviděl.Usnul jsem nevím jak dlouho jsme jeli,ale když jsem se probudil, cítil jsem mokro v rozkroku.Začal jsem brečet."Ty ses počůral,to nic už tam budem.Vyndáme ti čisté kalhoty.Neplakej nic se neděje." Auto s námi zastavilo a obě ženy vystoupily z vozu.Ta mladší paní pro mě přišla a sundala odepla mě ze sedačky.Vylezl jsem z auta sundala mi počůrané kalhoty i trenýrky."Míšo já ti místo trenýrek dám jenom tepláky jo." Kývl jsem a tepláky si oblékl.Sedl jsem si zpět do auta.Do sedačky jsem nemohl, protože byla mokrá."Vyjeli jsme a já měl strach spát,byl jsem zmatený a unavený.Zajeli jsme na polní cestu.Po pár metrech jsem uviděl starý opryskaný barák.Zaparkovali jsme u domu.Z baráku vylezla tlustá paní s nějakým chlapem.Oba byli špinavý, když jsem je viděl vzpomněl jsem si na rodiče a začal brečet. Ty ženy s nimi mluvily dlouho a u auta jim ta mladší dávala nějaké papíry, které ta tlustá paní podepisovala.Otevřeli se dveře na mé straně."Tak Míšo,tohle je tvá teta se strejdou.U nich teď budeš bydlet.Buď silný,jsi velký kluk."Ta tlustá paní mě chytla za ruku "Tak ty seš Michal,jsi hezkej kluk.Vám dámy děkuji a naschle " Ten chlap držel můj kufr a šli jsme do jejich domu.Vešli jsme do dvora,na kterém byl bordel.Nějaké tyče a kýble a věci o kterých jsem nic nevěděl.Mezitím běhali slepice a slyšel jsem chrochtat prasata.Teta mě zatáhla do domu.Byl tam divný smrad a na schodech, které byli ze dřeva seděla černá kočka.Domovní dveře byli bílé a oprýskané v nich bylo malé okýnko, které bylo prasklé.Teta mě zatáhla do pokoje ve kterém byla stará sedačka a konferenční stůl na kterém byl popelník plný cigaret.Smrdělo to tam kouřem.Kuchyň byla hned vedle toho obýváku ta byla kupodivu uklizená.Teta mě posadila na sedačku."Prý ses pochcal, když si sem je,je to pravda??" Začal jsem brečet aa svěsil hlavu.Zacloumala se mnou "ty nemluvíš?!" Kývl jsem,ale to bylo málo " řekni pochcal jsem se teto!" Vzlykal jsem a mezi vzlyky jsem řekl požadovanou větu "Ano po-chcal js-em se teto." Vítězoslavně se narovnala. "Tak podívej se Milánku, tvoje máma tě rozmazlovala to tady nečekej.U nás se musí poslouchat.Kdyby si nevzala toho bohatýho frajírka,tak by všechno bylo jinak.Tady budeš mít tři sourozence,se kterými budeš v jednom pokoji.Tady se musí poslouchat a kdo neposlouchá dostane přez hubu.A přestaň řvát nikdo na to není zvědavej." Do pokoje vešel ten strejda. "Nech ho bejt sakra, pořád na každýho ječíš.Teď přijel." Podíval se na mě " Běž nahoru je to pokoj naproti schodům." Brečel jsem a chtěl jsem domů.Tady se doma nikdy cítit nebudu.Vstal jsem a šel nahoru slyšel jsem ještě jak se ti dva dole hádají.Otevřel jsem dveře do poje kam mě poslal.Na zemi byl červený koberec a v místnosti dvě postele a jedna palanda.Pokoj nebyl ošklivý,byl hezký v jednom rohu byla police s hračkami,auta na dálkové ovladače a různé hry,tanky atd.Slyšel jsem vrzání schodů jak někdo šel nahoru.Ve dveřích stála teta,dala si ruce v bok "Co okouníš tamhle je tvá skříň,tak si tam dej věci zbytek ti dovezou příští týden." Vzal jsem si kufr a otevřel ho.V igelitovém pytli byli moje počůrané kalhoty a trenýrky.Vyndal jsem ten pytel.Načež mi jej teta vytrhla z ruky."Prase!" Řekla a šla dolů.Začal jsem opět brečet a vybalovat si zbytek věcí.Slyšel jsem dole nějaké hlasy."Ahoj mami" následoval běh po schodech.Ve dveřích se objevila holka mohlo ji být tak 15 let,ale já to nepoznám přesně."Ahoj" řekla a usmála se. "Počkej já ti pomůžu" pohladila mě při těch slovech po hlavě.Začala vyndavat prádlo a rovnat ho do poliček.Do pokoje vešla Teta "co děláš to si snad udělá sám ne!" Holka se na ní podívala "Mami prosím tě nech ho být,nebo zavolám tátu!" Teta zrudla "aby ses z tatínka neposrala." Po těchto slovech bouchla dveřmi."Jsem Tereza a neboj ono ji to přejde."Pohladila mě.Stýská se ti viď? Půjdem potom chvilku ven?" Kývl jsem.Vyřazoval z ní klid a byla na mě moc hodná. Když mi urovnala prádlo šla mi připravit postel.Mezitím na chodbě byl slyšet smích a do pokoje vtrhly dva kluci.Jeden starší a druhý jako já."Nedělejte kravál zase.Tohle je náš bratranec Michal." řekla "prej ses pochcal říkala máma venku.A prej kdybys neměl peněz jak želez tak letíš do ústavu, protože jsi retard po mámě." Tereza po jeho slovech vstala a dala mu hned facku."Filipe děláš si srandu,tohle mu říkat!"Já jsem začal brečet a Tereza si sedla vedle mě."Vůbec toho blbce neposlouchej.A tobě asi nevadí, že mu zemřeli rodiče.Jsi stejnej jak matka!" Hladila mě po hlavě a já měl pocit, že jsem v bezpečí u Terezky jsem se takvzačal cítit."Jdu za mámou a řeknu jí, že jsi mi dala facku ty krávo!" Jen se zasmála "Jdi a já řeknu tátovi,že jsi mu rozbil tu drtičku na klacky." Zastavil se a šel ke své posteli.Byl starší než já a trochu tlustý.Měl krátké černé vlasy a rozpláclej nos.Bylo to jako když dostal do nosu velkou facku.Ten co byl jako já ke mě přišel a řekl "Ahoj jsem Tomáš" "Ahoj" řekl jsem.Cítil jsem velkou únavu, protože jsem celej den probrečel.Terezka to viděla "Nechceš si chvilku lehnout?" Zeptala se a já raději zakýval, že ne, protože jsem se bál, že se opět počůrám.Terezka mě nakonec nevzala ani na procházku, protože věděla, že jsem moc unavený.Tak že se mě vyptávala kde jsem bydlel a na kamarády a na oplátku mi říkala jak to chodí u nich a jak je tam hezky a že musím poslouchat a pak budu mít klid.Z našeho vyprávění nás vytrhlo volání ze spoda "Večeře!!!" Do pokoje vešel strejda "Už řve asi po třetí běžte kdo ji má pořád poslouchat." Terezka se usmála "Ahoj taťko" vstala a dala mu pusu "Ahoj poupátko moje" Zasmál se."Máš až do neděle volno a pak mi zase ujedeš na intr viď?"Zítra vezmeš tady mladýho a přijdete ke mě do práce ukážem mu krávy."Pak pokynul rukou a poslal nás dolů.Terezka mě držela za ruku a jen mi špitla táta je moc hodnej neboj.,Ale nesmí se napít.Jak se napije,tak utíkej co nejdál."Vešli jsme do kuchyně.Byl tam velký stůl všichni se usadily na své místo.Terezka mi řekla ať jdu k ní, že se najíme spolu.Na stole byla mísa plná brambor, mísa plná tvarohu a ve džbánu mléko.Terezka mi nandala na talíř tři brambory a posypala je tvarohem.Do sklenky mi nalila mléko "Vezmi si bramboru trochu tvarohu a zapij to mlékem je to moc dobrý." Udělal jsem co řekla,ale jak jsem na tu stravu nebyl zvyklí, vůbec mi to nechutnalo.Raději jsem se ale přemohl a snědl to, protože pohled tety mi říkal,abych raději všechno snědl.
Po večeři jsem vstal a šel odnést talíř se skleničkou.Když jsem šel okolo flFilipa podrazil mi nohu.Upadl jsem a talíř se skleničkou rozbil.Pořezal jsem se na ruce a začal brečet.Teta se vymrštila od stolu."Do prdele!!Ty spratku jeden,ty si myslíš,že je to zadarmo?" Dala mi facku až jsem upadl z nosu sebmi řinula krev.Když jsem dopadl na zem,tak mě mlátila přez záda a hlavu."Mami nech ho!!"Zakřičela Tereza a běžela mně chránit."Spratek jeden, mám já tohle zapotřebí?? Zítra si bez oběda a bez večeře.Ukliď to!!" S pláčem jsem vstal a začal sbírat střepy.Terezka mi pomáhala a když jsme všechno sebrali,tak mě vzala do koupelny.Začala mi otírat obličej mokrým ručníkem."Zakloň hlavu dozadu a drž si to u nosu.Ukaž mi tu ruku." Vzala mi ruku a dala pod vodu.Pálilo to "Hezký ty seš ťunťa jak si mohl upadnout?"brečel jsem a mezi vzlyky jsem odpověděl "Fi-lip mi pod-razil no-hu." "To je hajzl neboj, řeknu to tátovi." Když mě umyla,odvedla mě do pokoje a uložila do postele."Ty Míšo, ty se opravdu počůráváš?" Zastyděl jsem se "hmm až po tom ce se stalo mamince a tatínkovi" Začal jsem po těch slovech zase brečet."To nic,spinkej já přijdu."Odešla a já zůstal v tom cizím pokoji sám.Pořád jsem potichu volal maminku s tatínkem.Během chvilky jsem spal ani nevím jak se mi to povedlo."Míšo,Míšo" Otevřel jsem oči,byla ještě tma.Ucítil jsem mokro pod sebou."Křičíš ze spaní už je dobře neboj.Počůral ses viď? Půjdem do koupelny pojď."Vzala mě za ruku a vedla mě do koupelny."Sundej si to" moc mi to nešlo jak jsem byl rozespalej.Do koupelny se otevřeli dveře a stál tam strýc s tetou."Oblékni mu to zpět" řekl strýc. "Tati je celej počůranej." odstrčil ji. "Terezo něco jsem řekl ne." "Tati slíbil si, že nebudeš pít." Dal ji facku a vyhodil ze dveří."Oblékni si to a vypadni." Řekl a já i když s pláčem,jsem raději poslechl. Když jsem procházel kolem nich,teta mi vrazila facku."Prase jedno!" Vešel jsem do pokoje a šel ke své mokré posteli.Vlezl jsem do mokré postele a tiše plakal.Otevřely se dveře a teta vešla do pokoje, rozsvítila a šla k mé skříni.Otevřela pytel a naházela všechny moje věci do pytle.Hodila po mě velkou kostkovanou košili."Sundej to mokrý pyžamo dobytku!Ta košile je tvůj novej úbor jak do postele,tak na ven." Poslechl jsem ji a svlékl s pláčem pyžamo.Oblékl jsem si košili,ale byla mi strašně velká.Teta se smíchem zhasla a odešla."Míšo pojď si ke mě lehnout."Řekla terezka a zabouchala rukou o postel.Styděl jsem se a stál v té velké košili za tmy v pokoji a plakal.Terezka vstala a chytla mě za ruku."Nestyď se a pojď, když se počůráš,tak to nevadí"Vlezl jsem k ní do postele a ona si mě přivinula k sobě.
Konec 1.dílu
Promiňte, že protahuji plenky,ale dočkáte se. Zároveň se omlouvám za chyby, píši to na telefonu a nemám word. Doma opravím