Abdl > Příběhy

Byla jsme zlobivá 6

<< < (3/4) > >>

ababyi:
Odporúčam všetkým skľudniť tón debaty skôr, než sa začne rozdávať ovocie.

Kralka:
Ababyi jestlo to.ma byt narazka na muj komentar tak se velmi omlouvam. Jen mi prislo spravedlive se zastat vsech co zde pisou povidky. Omlouvam se.

rejden:
Absolutně žádná povídka nemá literární hodnotu ani na to, aby se otiskla v literárním časopisu, natož aby opravdu něco znamenala Ne moje, ne tvoje. Neříkám, že nemají hodnotu pro komunitu, ale to jsme někde jinde. A zlepšovat se je super a můj komentář na tom nic nezmění, pokaždé když napíšeš něco dobrého bude to fajn pro lidi tady. Zkus to poslat na obecné fetiš forum povídek a dostaneš střízlivější odezvu, než lidí tady, kteří to vyhledávaj.

Schwarzman:
Chápu jak to myslíš. Ale jako někdejší korektor, bohemista a filolog bych si dovolil tě trochu opravit. Literární hodnota neznamená, že tě jako autora přijímá široká veřejnost. Důležitější je jazyková, stylistická a naratologická úroveň. Jasně, její posuzování je sice částečně individuální (a proto široký úspěch díla může být jakýmsi garantem kvality, ne vždy to ale platí - viz Stmívání atd.).
Na fetišistických webech je úroveň textů většinou nižší, protože se tomu psaní prostě často věnují lidé, kteří s ním nemají moc zkušenost. Občas je to bída na hraně jazykové svéprávnosti, občas jsou to ale solidní začátečnické věci, kde jde vidět potenciál. Třeba u Kralky nějaký potenciál vidím  a hlavně to tady má opravdu pozitivní ohlasy. Ostatně která komunita by ze svých řad odháněla mladou aktivní holku, že jo  ;-) Fajn to tady oživila.
ABDL komunita je specifická ještě sama  o sobě, i v rámci těch fetišistických komunit. Nechci, aby to vyznělo, jako že ti lidí jsou nějak méně inteligentní, ale třeba na chatu s ABDL tematikou má opravdu tak polovina lidí, se kterýma kecám, problémy pomalu vést psanou konverzaci. Částečně to bude i o tom vcítění se, především u těch, kteří mají rádi age play, to se pak blbě sedí za notebookem a tvoří sofistikovaná souvětí  ;-) Nicméně i v rámci ABDL příběhů se dají najít věci na profesionální úrovni. Znáte třeba comics Timothy´s summer vacation? Ten kluk má tolik fandů, že mu na patreonu přispívají na nájem, aby mohl méně pracovat a více kreslit. Na Amazonu jde pak koupit docela dost e-booků od autorů, kteří se tím živí, a ty příspěvky opravdu úroveň mají.
Jasně, na amatérské bázi se bohužel občas stává, že jediným motorem autora je jeho fetiš a zapomíná na nějaké postupné rozvíjení příběhu, prostě tam naháže pár jasných špeků, obalí to vatou, ať je z toho půlka normostrany, a šup s tím na web. Ale ne všechny jsou takové.
Já třeba mám rád, když si autor rafinovaně hraje s tím fikčním světem, když vím, že je to fantazie, ale můžu si sám sobě tak trochu nalhávat, že "by se to mohlo stát." Takových povídek není tolik, ale když už se objeví, stojí to za to ;-)
Mír všem a dobrou noc  8)

rejden:
Tak já jsem taky říkal, že jsou dobré věci v rámci komunity, doporučuji Diaper dimension, příběh, ve kterém autor dal dohromady všemožné zákoutí světa ABDL povídek a ono to kupodivu funguje a dokonce tak, že se na něj tvoří v podstatě fan fiction.
Vlastně s tebou souhlasím ve všem, kromě jediné věci. Nikdy jsem neviděl žádnou ABDL komunitu, kde by nevyhodili nezletilé.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi