Abdl > Plenky

Plienky a cievka

<< < (3/6) > >>

marco:
Tak cévky jsou dlouhé tak přiměřeně, co si budeme povídat ne jeden muž zažil u lékaře trapnou chvilku při zavádění katetru, je to přirozená odpověď organismu na stimulaci nerv zakončení. A párkrát se mi stalo že hlavně mladším mužům při 100% ztopoření katetr sotva stačil, do rozdvojení bylo sotva 5cm. Z tohohle důvodu na to výrobci pamatují a dělají takovouhle délku a navíc taky to za něco musíme držet.
Schválně jsem se díval do atlasu patologie a mužská uretra má ve většině případů a klidovém stavu 22-25cm. Cévka 14ch nelaton má od hrotu po balonek 3cm, balonek má 1cm a musíme připočítat ještě 0,5cm na pars intramuralis (přechod močového měchýře do moč trubice) to máme nějakých 4,5cm a rozdvojená část má 7cm (=11,5cm) a z 40cm celkové délky nám zůstává 28,5 na močovou trubici. Tak posuďte sami délku  ;)
Samozřejmě u žen je situace diametrálně jiná a uretra má jen 3-5cm, jednou jsem viděl krátkou verzi pernamentního katetru ale v praxi se nevyužívá

takashi:
Ahojte, ešte taká otázočka  :) do akej miery sa má/môže naplniť balónik, aby nepraskol? Napr. pri cievke 12CH

marco:
Standartně je to 5ml (u velmi velkých průměrů to může být až 30ml) na každém obalu katetru je doporučená hodnota napsaná, pokud se překročí hrozí prasknutí a kousky většinou zůstanou v měchýři a odstraňují se cystoskopicky. 

takashi:
Díky moc, tak viac ako 5ml asi nebudem dávať na 12CH :)

plnaplena:
dneska si hraju. mám zavedenou cévku CH 12, na tom jednu seni M2 a pvc kalhotky  ;)

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi