Abdl > Plenky

Vzpomínky na minulost

<< < (14/27) > >>

nobody:
asi diskuzni vlakno bude lepsi . Jestli je to pravda tak je to hooodne spatna informace  :'( :'(

Jan:
1 J znamenalo : první jakost

mimi:
Na těchto kalhotkach a bavlnenych plenkách jsem začal v 7 letech sám v soukromí...lépe kradl jsem to megeru co byla mimco...využíval jsem to jak byla malá u nás na hlídání...

gumidek:
Ahoj všem příznivcům plenkového retra.Už dlouho se tu neobjevil žádný obrázek historických kalhotek.Nedávno se mi podařilo získat nové kousky do sbírky.Jsou to kalhotky,které se u nás neprodávaly (tedy asi neprodávaly).Jsou to kalhotky dovezené ze západu,přesněji z východního západu.Takže z NDR.Kalhotky jsou celé z igelitu,jsou prakticky nepoužívané,tudíž zcela zachovalé.Dokonce i s lístečkem:-).Navíc mají vyražený text přímo do folie (detail připojen),takže jejich identifikace je  naprosto nepochybná.Pro ty,jež tu dobu nepamatují,východní marka byla za (tuším) 3,- Kčs
Jako obvykle jsem udělal foto různých pohledů,takže to bude ještě ve druhém příspěvku.

gumidek:
Přidávám ještě nějaké foto k předchozímu příspěvku.
Ještě bych měl dotaz,snad někdo bude schopen mi jej zodpovědět.Týká se to označování velikosti.Na těch německých kalhotkách se používalo označení jednočíselné.Vyfocené kalhotky jsou ve velikosti 2 (růžové) a 4 (modré).Mám doma ještě další kalhotky z NDR,jež mají označení dokonce 6.Nevíte,jak v NDR tehdy označovali velikost?Jaké naší velikosti odpovídala třeba německá 4.A do jakého čísla se daly plenkové kalhotky koupit?Hezké pokoukání přeje gumidek
P.S.Jak jsem zjistil,tak tyto či podobné kalhotky jsou už na začátku třetí strany tohoto tématu.Ale to jsem nevěděl,co to je zač.Nejsou vůbec označené,ani velikost jsem na nich nenašel.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi