Abdl > Plenky
Vzpomínky na minulost
pumpidor:
Díky moc Gumídku. Vypadá to že i nápisem jsou tyto kalhotky příbuzné mi známým kalhotkám Silesia.
Ještě bych se tě zeptal jakým způsobem dešifruješ velikost kalhotek. Bereš tu dvojku na konci? Já dřív ten nápis 1J bral jako že je to velikost 1. Mě tyto věci velmi zajímají protože mě baví dělat repliky kalhotek zvětšené v přesném měřítku - tak aby se v tom člověk cítil jako ten komu byly kalhotky určeny.
K tomu zvlněnému okraji na té gumové podložce. Viděl jsem stejné zakončení na gumové plence která se zasouvala do poskládané klasické plenky 70x70. Takže odhaduji že to bývala standardní (estetická) úprava kraje.
S pozdravem,
Pumpidor.
gumidek:
Velikost kalhotek z Jitexu mi byla jaksi sdělena asi při prodeji.Sám jsem ji nijak nezkoumal a nedešifroval.Abych se priznal,sám přesně nevím,kde to označení velikosti hledat.Jestli tu je někdo moudřejší,rád se nechám poučit.
Jinak mi připadá,že silesie si od jitexu přebrala technologii na výrobu kalhotek,jen se uz v Opavě nezatěžovali s kvalitou.Vím,že folie v kalhotkách ze Silesie se časem oddělovala od silonu.Jitexky,ač jsou používané,mají ten igelit stále dobře držící v celé délce svarů.Jinak si ty kalhotky jsou opravdu velice podobné.Jitexky v poslednim modelu také měli fólii mléčně bílou.Mám je tu vyfocené hned někde v úvodu,g
pipas:
Určitě to bude velikost 2.neb se taky značí velikost 70. 1J je označení modelu.
gumidek:
Ta 70 není označení velikosti.V jednočíelném značení to odpovídá velikosti 3 (na předchozí stránce mám vyfocený lístek z kalhotek od Lipty a tam to je přehledné 52-58-64-70 odpovídá 0-1-2-3 ).A ty Jitexky jsou rozhodně menší,než trojky z Lipty.Označení velikosti je ta dvojka před cenou,g
gumidek:
Když si prohlédnu vyražený text na všech Jitexkách,co tu jsou vyfocené a na kalhotkách od Silesie,tak se dá leccos vydedukovat.To 1J je zřejmě označeni jakosti (prvni jakost).Třeba na kalhotkách ze Silesie je ta jednicka psaná římsky,což bývalo typické označení jakosti.Už jsem se tu zmiňoval,silesie měly do první jakosti oproti Jitexkám hodně daleko.Na první stránce jsou ještě Jitexky posledni model.A tam je velikost už značená číslicí 70 hned na začátku textu,g
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi