Abdl > Plenky
Vzpomínky na minulost
gumidek:
Ahoj všem,kteří se rádi podívají,jak to bylo před "dobou papírovou".
Trochu jsem si prošel fotky,které jsem tu umístil a tak nějak mi došlo,že jsem téměř vynechal plenkové kalhotky,které byly asi nejvíce používané v době těsně před nástupem jednorázových pomůcek.V 80. a 90. letech na trhu prakticky dominovaly kalhotky z Lipty Liptál a to hned v několika provedeních.Dnes tu představuji kalhotky natahovací .Vyráběly se také zapínací (představím příště) a také zavazovací (ty nemám).Kalhotky byly převážně dělané z bílého dederonu,ale v počátku a na konci výroby se objevovaly i kalhotky barevné (mám pouze ty pozdější,jednobarevné-jsou tu už prezentované).Jistě si je bude ještě hodně z nás pamatovat.Tyto kalhotky mám ještě v původních obalech a jsou nepoužité (a už nikdy použité nebudou).
Jinak mě docela udivilo a zárověň potěšilo,že se v krátké době našlo dost návštěvníků,které zaujaly předešlé kalhotky (Poštulkovy).Dal jsem sem fotky spíš jen proto,aby se tu něco dělo.Díky.
Opět tradiční prosba.Máte-li co na prodej či dokonce jako dar,tak nabídněte.Konkrétně třeba právě ty vázací z lipty.Díky,g
bulpitel:
Pre mna osobne, TOP tema tejto kategorie.
gumidek:
Ahoj všem příznivcům igelitu a plenek.Posledně jsem tu slíbil,že napravím svoji nedbalost,takže dnes tu jsou slíbené zapínací kalhotky z Lipty Liptál v několika pohledech a detailech.Příště ještě dám prostor zavazovacím kalhotkám z Jitexu.
dion413:
http://http://retro-sbirani.webnode.cz/fotogalerie/
gumidek:
Ahoj,dnes tu ukážu zbývající kalhotky,které jsem tu ukázal jen náznakem.Jsou to zavazovací kalhotky z Jitexu Písek.Tak trochu to opomenutí má i svoji pozitivní stránku.Asi dost lidí zná jitexácké vázačky jen ty s medvídkem.No v Písku ale dělali vázačky asi ještě nedávno,podařilo se mi získat vázačky s označením "Batolka",které se vyráběly v Jitexu Písek a.s.,tedy už po převratu.Jinak jsou ty kalhotky prakticky totožné s medvídkovými,liší se vlastně jen označením (viz.detaily).Materiál - silon i folie - jsou totožné,rovněž tak zpracování.
Tím jsem asi zatím skončil.Pokud nezískám ještě něco nového,co by stálo za ukázku,tak už nemám nic do této galerie.Je na Vás,jestli se tu také pochlubíte něčím zajímavým,nebo jestli mi třeba něco zajímavého nabídnete ke koupi,abych to přidal do své sbírky a pak tu i zveřejnil.Díky,zdraví g.
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi