Abdl > Plenky

Vzpomínky na minulost

<< < (7/27) > >>

gumidek:
Byla zde poptávka po kalhotkách z NDR.Nevím,zda to jsou skutečně kalhotky z NDR,ale když jsem je získal,tak prodejce tvrdil,že snad jsou dovezené z bývalé NDR.Nechám na posouzení odborníkům z našich řad,zda to je pravda.Žádné označení jsem na kalhotkách nenašel.Kalhotky jsou celé jen z igelitu,asi klasické tloušťky.Když byly nové a pvc nevytvrdlé,tak to mohly být docela příjemné kalhotky.Zapínání na kovové druky,možnost volby dvojí velikosti pouze v pase.Kalhotky jsou jen svařované,pouze gumky v pase a v nohavičkách jsou přišité.Hezký den,zdraví g

nobdx:
Moc krásná sbírka Gumídku :-) Také zkusím něco nafotit :-)

gumidek:
Ve svém dnešním příspěvku se vrátím ke kalhotkán z Lipty Liptál.V době jejich běžného používání jsem rád chodil do drogerií a nasával tu příjemnou vůni igelitu a igelitových výrobků.A kochal se regály plnými plenkových kalhotek a toužil mít jeden takový plný regál doma.Kalhotky z Lipty se mi moc líbily,mimo jiné i proto,že bývaly šité výlučně z bílého silonu - dederonu.Ale jednou jsem objevil něco netradičního.Barevné kalhotky.Tehdy jsem moc dlouho neváhal a od každé barvy jedny koupil.Byla to koupě jen tak,prostě se mi líbily.Nosit jsem je nemohl-byly mi malé.netušil jsem,co s těmi kalhotkami budu dělat,ale měl jsem je doma.Dnes jsem rád,moje sbírečka je mnohem pestřejší.Dodnes jsou kalhotky nepoužité a mám je v originálním obalu.V tom barevném vějíři kalhotek jsou ale přece jen dvoje bílé.Je v nich ale rozdíl,a to ve všitém igelitu.U jedněch je klasický transparentní,druhé jsou s igelitem mléčně zabarveným.Také u lipťáckých kalhotek netradiční.
Hezký den,příjemné koukání a vzpomínání.Zdraví g.

pro "nobdx".
Jsem rád,že se Ti tu líbí.A budu i rád,pokud se tu objeví foto dalších pokladů z "doby igelitové",tedy z konce minulého tisíciletí.Tak nějak jsem si myslel,že se tu těch fotek sejde trochu více a od různých autorů.Zatím jsem sám a prakticky už nemám nic nového do této galerie.

gumidek:
Zcela náhodou jsem kdysi získal kalhotky,které jsou pro mě trochu tajemstvím.Kalhotky jsou hodně staršího data a zjevně jsou určené pro dospělou osobu.Jejich velikost je dostačující na to,abych se do nich pohodlně obléknul a ještě si přidal plenku.Střih kalhotek napovídá,že byly určené asi ženské části populace.Ale k čemu? Jako menstruační mají kalhotky hodně igelitu.Je od pasu ve předu k pasu v zadu.Zadek je v igelitu prakticky zcela zabalený.To u menstruačních kalhotek není obvyklé.A jako inkontinenční mají kalhotky zase poměrně úzký rozkrok - jen 14 cm.To je na plínku pro dospěláka dost málo.Také mají hodně volné gumičky v nohavičkách a v pase.Podle zpracování jsou kalhotky šité v profi dílně,tedy žádná domácí výroba.A podle materiálu to muselo být někdy kolem roku 1960-1970.Kalhotky nemají žádné označení a ani jsem nenašel stopy po ustřižení štítku.A ani netuším,kdo tyto kalhotky vyráběl.Pomůžete mi v rozluštění této malé záhady?
Máte někdo podobné kalhotky a netrváte na jejich vlastnictví?Nabídněte,rád je odkoupím.Samozřejmě se to týká i jiných kalhotek,které jsou s igelitem a jsou staršího data.Zdraví g  ;)

Janek:
Gumídku, mám starší kalhotky, našel jsem je na půdě, ale jedině je vyměním za jiné. Máš docela zajímavý kousky. Napiš jak to provedeme.
Janek

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi