Abdl > Plenky
Vzpomínky na minulost
Fanda mimi:
moc pěkné úlovky, některé z těchto kalhotek si vybavuji i já, že jsem je nosil, např. plenkové kalhotky od Chic z NDR jsem měl dlouho na noc. Přeji hodně štěstí, ať se podaří nějaký další zajímavý "úlovek", i když je to stále těžší...
gumidek:
Dík za uznání :). Mám pocit, že jsem tohle vše posbíral v poslední chvíli. Už dlouho se v bazarech či na aukci neobjevily podobné staré plenkové kalhotky. V podstatě mám téměř kompletní sortiment plenkových kalhotek vyráběných v bývalé ČSSR. Alespoň těch kalhotek, které bývaly běžně k dostání v drogeriích. Vím, že mi chybí vázací kalhotky z Lipty Liptál. Takže vlastně nemám ani už co nového pořídit. A ty zahraniční mám jen tak pro zajímavost. Třeba se ještě někde něco zajímavého objeví. Staré půdy, nedostupné bedny a šuplíky jistě ještě skrývají mnohé poklady. Jen škoda, že igelitové plenkové kalhotky asi skončí převážně v odpadu. Nenávratně. Ostatně, sám zatím netuším, kde skončí ta moje sbírka.
svycarsko:
Nádherné kalhotky, škoda že se nedají takové sehnat i dnes.
gumidek:
Jo,nádherné. A jsem přesvědčený, že také účelné. Staré navlékací Jitexky či kalhotky z Lipty s igelitovým pruhem musely být docela fajn. Igelit bránil protečení, volné boky docela dobře větraly. Do toho bavlněná plína, která se opakovaně po vyprání používala. V dnešní době automatických praček to vidím jako nejlepší řešení i z hlediska ekologie. Ale jsem chlap, co tomu nerozumí. Prostě je tam igelit, v něm ftaláty a konečná. Co je v těch papírových plínách, to raději nikdo nechce do detailu vědět. Už jen ten absorpční materiál v pleně. To musí chemický průmysl vrnět blahem. A skládky rostou jak o závod. No nic. Hezký den, g
gumidek:
Ahoj všem přátelům retro věciček. O pár příspěvků výše je odkaz na novou galerii starých plenkových kalhotek. Postupně se mi podařilo tam nahrát další fotky, takže už tam je docela pestrý výběr. Ale ještě něco určitě přidám. Přístupné to je i neregistrovaným a nepřihlášeným.
A odkaz na galerii:
https://1drv.ms/u/s!AslER6Fe0Q_OgzzyAHmRmSF_gpV2?e=8eM1PX
Navigace
[0] Seznam témat
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi