Abdl > Plenky

Vzpomínky na minulost

<< < (23/27) > >>

nobdx:
Také nějaké přidám ;-)

gumidek:
Díky za foto. Opět něco jiného, i když zřejmě opět Přeštická dílna. A díky za podporu  :),g

nobdx:
Tak tady jiné  :)

nobdx:
A jinak jak se tu v jednom příspěvku řešilo, co znamenají ta číselná označení, tak viz přiložený obrázek. Vždycky je to tak + - střední hodnota mezi min a max výškou dítěte  :)

gumidek:
K tomu předchozímu příspěvku. Vždy jsem byl upřímně přesvedčený, že u plenkových kalhotek je velikost udávaná podle pasu. No, výrobce ví jistě přesněji, podle čeho velikost udává a já to tedy beru na vědomí :-). Ale když si vezmu skutečné kalhotky velikosti 70, mají na délku skutečných asi 27 cm. Je pravda, že to je v "placatém" složeném stavu. Ale i tak je to asi 37% ze 70cm. Nějak se mi to nezdá, když si vezmu skutečnou výšku dítka. Že by poměr zadečku ke zbytku těla byl cca 2:5? Navíc děti rostou trochu nepravidelně. Chvíli rostou do výšky, pak se to otočí a tělo sílí do šířky. Není to úplně dogma, ale tak nějak to probíhá. Pak by ale podle číslování výrobce v období růstu do "šířky" měly dítka mít stále stejnou velikost kalhotek. A co vím, tak moje děcka nikdy nenosily kalhotky vel. 70. Nosily plenky dost dlouho, ale ty nejvetší nepotřebovaly a to byly určitě vyšší, než těch 70cm. (Je to také jeden z důvodů, proč dnes sbírám staré plenkové kalhotky. Koupili jsme i vel. 70 a nebyla využitá. Stalo se to tak základem mé sbírky.)
Přikládám pár fotek kalhotek z Lipty s metrem. Kalhotky jsou ve velikosti 70 (3)
Hezký den, g ;)

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi