Abdl > Prodám / koupím / hledám
koupě: Jitex ze 60-tých let.
tretioko:
No hodne stesti s hledanim takovy starozitnosti...
Jan:
Vickisi,
promiň,ale kalhotky,které sháním,nikdy neměly potisk. Kalhotky z Jitexu byly bílé,růžové nebo fialové a uvnitř byl igelit v takoké té přírodní barvě.Údaje o výrobku byly vytlačeny uvnitř v přední části, a velikost byla udávána číslem od 0 do 3.
V 70-tých letech kalhotky šily v Silesii v Opavě a teprve od té doby měly takový igelit mléčné barvy a taky začaly vyrábět ze stejných materiálů kalhotky zavazovací.
gumidek:
Také bych se připojil s prosbou o foto.Tedy těch jitexáckých.Viděl jsem je asi dvakrát v dětství,ale nepamatuji se,že bych je nosil.Takový zašlý řídký silon a igelit v přírodní barvě.Vše hodně průhledné.Nějaké starší plenkové kalhotky mám ve sbírce.Přikládám dvě fota.Jedny jsou ty z Opavy ( na požádání v SZ udělám kvalitnější foto ),druhé jsou už pozdějšího data.Klasické kalhotky z Drahotuš -Lipta Liptál.Historických kalhotek mám více.Ale nic na prodej.Sháním i kalhotky od Prodexu.Ale to už je opravdu asi utopie.Hezký den všem ;)
boy_in_nappies:
wow, tak ty jsou skvělý!
Mircaa:
Tak tyto zobrazené od Lipty a Silesie jsem dříve nakupoval. Od Lipty byli v každé (dříve) drogerce a měli mám dojem čtyři velikosti,
od Silesia jsem objednával na dobírku a jednou jsem byl v přímo v prodejně v Opavě na druhým náměstí a koupil asi 4ks.
Bohužel již žádné nemám ale byli super. Ještě v 25 jsem v pohodě do nich skočil, do těch největších čísel.
A Jitexky byli bílé co vím já a barevné měli název Sandra již se suchou plenou ve vnitř. Jitex jsou dnes Žatex po paní Vítkové to vzala Žáková atd.
Jestli ještě premává nevím ale na galerii u mne je tabulka velikostí od dětských po dospělé. Již jsme jednou psali. Jestli
fakt seženeš někde v obchodě na konci světa, tak blahopřeji. A jeden důležitý dodatek:
kalhotky ze Silesie nebyli plenkové ale byli pro dívky a ženy a používali se při menstruaci, to pravila paní prodavačka v tý Opavě
když jsem je tam kupoval. Ale doma jsem je používal na plínky. Takže tahle asi. Lovu zdar historii našich dětských kalhotek. ;)
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi