abdl starší - jen převedeno z minulého fóra, zamčeno > Příběhy na téma: Adult Baby, Teen Baby, Little Girls

Trest za nevěru

<< < (2/2)

Zbynas:
Díky :)

Jinak za svojí gramatikou a stylistikou si na 100 % stojím, sám dělám korektora. Pokud tam přeci jen gramatické chyby jsou, tak vyjímečně a to jen proto, že v mém de**lním prohlížeči lze velmi blbě opravovat něco, co je víc než asi 10 znaků zpět, tak omluva. Na mobilu se mi píše fajn, už jsem si zvykl :) Jen bohužel nejde přepnout klávesnice z QWERTY na QWERTZ :(

DP:
No, nechci být za hnidopicha, nebo dobrá chci.

Povídka je sice krátká, ale hezká. Ovšem, prosím, nikdy netvrď, že pracuješ jako korektor. I mimo základního pravopisu je tam dost slušné množství chyb. Ano, já vím, takové věci člověku prostě občas utečou, zvláště, pokud si dělá korekturu sám, ale pokud se korekcemi živíš....

...tak si například odpusť to množství čárek v místech, kde nejsou na místě. Namátkově:

Příklad: "Vzbudil mě, dost agresivně." - to je chybné. Správě je "Vzbudil mě dost agresivně." protože se nepohybuješ v souvětí, ale rozvíjíš a upřesňuješ "vzbudil mě". Druhá varianta by byla "Vzbudil mě. Dost agresivně." kdy rozvinutí vložíš do samostatné věty. Nemůžeš ale oddělit rozvinutí přísudku čárkou.

Jiný příklad: >>"Nedělej blbou! Mám fotky!", zakřičel...<<. Správně by to mělo být: >>"Nedělej blbou! Mám fotky!" zakřičel...<< protože uvnitř přímé řeči byl vykřičník a tudíž po jejím ukonční nebude čárka.

A další...

Chápu ztížené podmínky, psát na mobilu není snadné, ale když o sobě proneseš, že jsi korektor, tak mu u něčeho takového naskakuje husí kůže... Sorry.

Zbynas:
Korektor není sice mé zaměstnání, dělám to spíše ve volném čase. Ale budiž. Čárky apod. vždy opravuji až když to po sobě čtu, ale na mobilu to bylo téměř nemožné. Chtěl jsem to ráno opravit na PC, ale bohužel mě to odhlásilo, tak jsem nemohl.

Ale díky za kritiku :)

karel:
Opravdu zajímavá povídka.

Navigace

[0] Seznam témat

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi